Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ENAJ
  • 28.11.2018. 14:00

ENAJ na skupštini u Danskoj dobio novo rukovodstvo

Novi predsednik udruženja evropskih agrarnih novinara (ENAJ) je Holanđanin Hans Siemes.

Foto: Marius Gavrila
  • 77
  • 4
  • 0

Na godišnjoj skupštini ENAJ-a (skraćeno od European Network of Agricultural Journalists), koja je održana 27. novembra 2018. u sklopu najvećeg poljoprivrednog sajma severa Evrope Agromek u Herningu (Danska), izabrano je i novo rukovodstvo udruženja na mandat od tri godine. 

Hans Siemes novi predsednik ENAJ-a

Imenovana je nova uprava od devet kandidata, koje su nominovali nacionalni savezi, a novost je i promena na samom čelu organizacije. Tako je predlogom uprave nominovan Holanđanin Hans Siemes, koji je i jednoglasno dobio podršku delegata, te prihvatio odgovornost da nastavi uspešno vođenje ENAJ u narednom razdoblju. Novi čelnik će imati i važnu podršku dosadašnjih, Katarine (Katharine) Seuser i prvog predsednika ENAJ-a Jefa Verhaerena

Na istoj skupštini prezentovani su rezultati godine na izmaku, a i predstavljeni planovi za naredno razdoblje. Blagajnik je predstavio detaljan finansijski izveštaj za 2018. godinu, koji je jednoglasno usvojen, a predstavljen je i plan budžeta za 2019. godinu. 

Predstavnik Agrokluba u upravi ENAJ-a

Predstavnik Agrokluba, potpredsednik DANH-a (Društvo agrarnih novinara Hrvatske) Vedran Stapić takođe je deo menadžmenta ove evropske asocijacije novinara.

Novo vodstvo ENAJ-a izglasano je u sastavu: Ijan Boloh (Yanne Boloh, Francuska), Adrian Bel (Adrian Bell, Velika Britanija), Demien Orajli (Damien O’Reilly, Irska), Katarina Seuser (Katharina Seuser, Nemačka), Hans Siemes (Holandija), Jef Verhaeren (Belgija), Vedran Stapić (Hrvatska), Lisa Beloči (Lisa Bellochi, Italija) i Adrian Krebs (Švajcarska).

U januaru sledeće godine očekuje se prvi saziv nove uprave u Briselu koji će tada kreirati akcione planove za delovanje ENAJ-a u godinama koje dolaze.

U cilju upoznavanja EU poljoprivrede najavljena su i nova studijska putovanja u Škotsku, Rumuniju, Severnu Irsku, Bugarsku i Italiju, o čemu će više informacija biti poznato tokom godine.


Foto prilog


Tagovi

ENAJ Hans Siemes Vedran Stapić Katharina Seuser Jef Verhaeren


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.