Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Babiš vs Babiš
  • 15.09.2021. 07:30
  • Češka

EU subvencije: Češkog premijera Babiša tuži rođeni sin?

Andrej Babiš mlađi već je ranije govorio o prevari "teškoj" dva miliona evra, a koja uključuje i subvencije EU. Tvrdi da je protiv svoje volje zadržan na Krimu pre tri godine, kako ne bi svedočio u tom slučaju.

Foto: Depositphotos/Ale_Mi
  • 108
  • 16
  • 0

Sin češkog premijera, Andrej Babiš mlađi izjavio je da je "odlučan da podnese kaznenu prijavu" protiv svoga oca, a u vezi sa navodnom prevarom pri dobijanju subvencija Evropske unije, prenosi Euractiv

U intervjuu za jedan češki portal optužio je oca da ga je uvukao u slučaj navodne zloupotrebe sredstava EU, u vezi sa projektom Rodino gnezdo, i to samo mesec dana uoči tamošnjih parlamentarnih izbora. 

Babiš mlađi već je ranije govorio o prevari "teškoj" dva miliona evra, a koja uključuje i podsticaje EU. Tvrdi da je protiv svoje volje zadržan na Krimu pre tri godine, kako ne bi svedočio u tom slučaju. Kako piše Politico, premijer je u prošlosti tvrdio da njegov sin ne može da svedoči jer je "mentalno bolestan. Uzima lekove. Mora da se posmatra."

Sin se s njim nedavno susreo "oči u oči" i to pred novinarima.

"Upravo sam izašao iz ordinacije psihologa i imam sudskog veštaka. Kako se osećaš kad me vidiš? Zašto si me povredio?", pitao ga je Babiš mlađi. 

"Danas ti je rođendan. Uzrujan sam, ali informacija da sam psihički dobro trebalo bi da bude najbolje što si mogao da čuješ na svoj rođendan", emotivno se obratio Babiš mlađi poželevši ocu sreću "s kampanjom i zavaravanjem nacije". 

Premijer Andrej Babiš je osumnjičen da je protivzakonito dobio dva miliona evra iz fondova za izgradnju farme i kongresnog centra Rodino gnezdo 2008. godine. Tada je navodno prebacio vlasništvo nad farmom koja je bila deo njegovog koncerna Agrofert kako bi mogao da dobije EU sredstva za mala i srednja preduzeća, a nakon pet godina vratio ih je u koncern.

Upravo zbog ispitivanja njegovog sina tužilac je vratio slučaj policiji na dalju istragu. Slučaj je i dalje otvoren. 


Tagovi

Andrej Babiš EU fondovi Subvencije Sukob interesa Evropska komisija Agrofert Češka Andrej Babiš mlađi Sin


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.