• Farma zečeva
  • 11.09.2019. 11:00

Farma kunića: Aktivisti "spasili" 16, a istovremeno ubili više od 100 zečeva?

Akcija vegana u spašavanju kunića s jedne španske farme za neke je zečeve završila kobno. U akciji su fizički napadnuti i aktivisti.

Foto: Pixabay/gayulo
  • 363
  • 18
  • 0

Prošle nedelje je aktivistkinja, Mitska Mia (Mythical Mia), kako sebe naziva, na farmi zečeva u Španiji vodila akciju "spašavanja" 16 zečeva. Ipak, njeno spašavanje, dovelo je do uginuća 100 zečeva budući da se radilo o ženkama kunića za kojima su ostala njihova tek okoćena legla, a među tih 16 kunića bilo je i skotnih ženki koje su uginule tokom spašavanja, odnosno izgubile svoje mlade. Za vreme ove akcije na farmi je bilo 3.000 zečeva od kojih je 700 imalo tek tri dana.

Ovo je tek početak priče koji je mogao imati i tragičniji kraj. 

Naime, nakon što su aktivisti oslobodili kuniće, farmeri su pozvali policiju koja je tražila od vegana da napuste farmu što su ovi i učinili. Ipak, farmeri su ih počeli pratiti po autoputu, a kada su skrenuli na poljski put, sterali su ih "u ćošak", opkolili njihov auto s pet drugih te im lupali po prozorima i pretili im, navodi DailyMail

Policija je ponovo pozvana, a vegane su otpratili do "sigurnog mesta", iako su tražili policiju da ih otprate do kuće. Nakon što je policija otišla, farmeri su ponovo počeli pratiti aktiviste i pucati u njihov automobil, razbili zadnje staklo, a tom je prilikom Mia dobila ozledu na licu

"Prekrivena sam krvlju, evo što su nam napravili farmeri čije smo kuniće oslobodili", na svom je Instagramu napisala Mia te je dodala kako je najbitnije da su životinje konačno slobodne. Kunići su živeli u užasnim uslovima, a jedan je imao tešku infekciju uva te je prevezen veterinaru, pojasnila je Mia svojim pratiteljima. 

Mia je podelila fotografije svog zakrvavljenog lica i razbijenog prozora automobila. Policija tvrdi kako je prozor verovatno razbijen snažim udarcem, a ne pucnjem iz puške. Takođe, kažu da se radi o 14, a ne 16 kunića. 


Tagovi

Farma zečeva Veganski aktivizam Mitska Mia


Autorka

Maja Celing Celić

Maja je hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Blagorodni septembar