Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Anketa
  • 01.03.2017. 12:00

Fendt - najveća želja poljoprivrednika

Prošlog meseca bili ste u prilici da na našem sajtu učestvujete u anketi u kojoj smo vas pitali koju biste marku traktora odabrali, kada biste imali neograničen budžet. Od ukupno 15 ponuđenih odgovora, dva su zavredila jednaku pažnju, ali je pobednika odlučio procenat više.

Foto: Interexport
  • 4.383
  • 778
  • 0

Prošlog meseca bili ste u prilici da na našem sajtu učestvujete u anketi u kojoj smo vas pitali koju biste marku traktora odabrali, kada biste imali neograničen budžet. Izgleda da smo odabrali pravu temu, koja je privukla veliku pažnju. Vas 1.271 odlučilo je da sa nama podeli svoje mišljenje.

Mrtva trka - Fendt i John Deere

Od ukupno 15 ponuđenih odgovora, dva su zavredila gotovo jednaku pažnju, a pobedu je odlučio jedan procenat. Sa 16% glasova, prvo mesto zauzeo je Fendt, dok je na drugom mestu sa 15% John Deere. Prate ih na drugom mestu Belarus i Deutz - Fahr, koji su dobili svaki po 10% glasova.

Na trećem mestu je usamljen Massey Ferguson sa jednim procentom manje, dakle 9%, dok je na četvrtoj poziciji Zetor sa 8%. Peto mesto zauzeo je Antonio Carraro sa 7%.

Ostale marke dobile su 2%, 3% ili 4% glasova, dok bi vas 6% izabralo neku marku koja se ne nalazi na našem spisku.

Zeleno vs crveno

Prema rezultatima ankete da se zaključiti da su traktori zelene bolje omiljeni poljoprivrednicima iz Srbije, ali da je crvena boja tradicionalno više zastupljena. Ratari su takođe okrenuti ka markama koje stižu sa zapada.

Nije ni čudo, ako se zna da je Fendt, koji stiže iz Nemačke, vodeći svetski proizvođač. Svojim inovacijama teži da obezbedi efikasnost u praksi. Rame uz rame je američki John Deere, sa svojim univerzalnim, specijalizovanim i teškim traktorima. Ova najveća kompanija za proizvodnju mehanizacije svoje korene ima još u 19. veku.

Belarus modeli čine oko 10% svetske proizvodnje. Najviše ih ima na tržištu bivšeg SSSR i SAD. Deutz - Fahr stiže iz Nemačke. Osnovna odlika ove marke je prilagođavanje svim uslovima upotrebe i maksimalna produktivnost.

Američki Massey Ferguson traktor je najprodavanija marka u svetu. Ima širok asortiman proizvoda, a zbog svog dizajna i kvaliteta, osvajači su mnogobrojnih nagrada.

Zetor stiže iz obližnje Češke i nastupa pod sloganom "Radi više, troši manje". Ima tradiciju od 1946. godine, a od tada do danas ga je koristilo više od 1.3 miliona poljoprivrednika.

Antonio Carraro je model iz Italije, koji se prilagođava visokim usponima, a postoje modeli koji su namenjeni I hobistima. Postoje od 1910. godine, a razvili su se iz porodičnog posla. Cilj im je proizvodnja multifunkcionalnih traktora, prilagođenih tržištu.

Foto: Interexport


Tagovi

Model traktora Fendr John Deere Belarus Deutz - Fahr Massey Ferguson Antonio Carraro


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.