Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Rogator 900
  • 16.03.2022. 15:00

Fendt Rogator 900 mašina za velika gazdinstva osvojila Davidsonovu nagradu 2022.

Ova mašina se sa zaštite bilja može prebaciti u roku od dva sata na primenu mineralnog đubriva čime se produžava period njene upotrebe.

Foto: Fendt/YouTube/Printscreen
  • 107
  • 25
  • 0

Američko udruženje poljoprivrednog inženjerstva (ASABE) i Udruženje proizvođača opreme (AEM) su na Commodity Classic Showu u New Orleansu, SAD, dodelili mašini Fendt Rogator 900 prestižnu Davidsonovu nagradu 2022. za izvrsnost poljoprivrednog inženjerstva.

Za velika gazdinstva

U svom obrazloženju za ovo priznanje, ASABE i AEM su naveli da se radi o revolucionarnom formatu koji može da se koristi cele godine, ali i njegovoj svestranosti. Dakle, ova se mašina sa zaštite bilja može prebaciti u roku od dva sata na primenu mineralnog đubriva čime se produžava period njene upotrebe. 

Robusna mašina

"Prilikom razvoja Fendt Rogator 900 fokus je bio na prednostima za kupce. Mašina mora biti u stanju da radi efikasno, kao i da bude udobna za korisnika. Razvijena je za poljoprivredne proizvođače sa velikim gazdinstvima, kao što su one u Severnoj Americi ili u Istočnoj Evropi", izjavio je Valter Vagner, generalni direktor istraživanja i razvoja AGCO/Fendt. 

Brza izmena poslova

Dodao je da su inženjeri iz Jacksona i Marktoberdorfa radili zajedno na ovom projektu. Dizajn dolazi iz SAD-a, ali vozačka radna stanica i kontrole iz Nemačke. 

Kabina ima dvostruki sistem pročišćavanja

Prednosti noviteta su to što se radi o samohodnoj prskalici za primenu sredstava za zaštitu bilja i đubriva, a dizajnirana je za upotrebu na velikim površinama. Dizajn mašine omogućava brzu izmenu ovih poslova.

Pet modela

Šasija vozila se može podići na visinu od 1,93 m pritiskom na dugme. Vanjska širina se kreće od 3,91 do 4,49 m, a radne širine su od 27 do 40 m. Ima pet modela: Fendt Rogator 932, 934, 934H (visoki klirens), 937 i Fendt Rogator 937H u rasponu od 290 do 369KS.

Radna širina je do 40 metara!

Kabina ima dvostruki sistem pročišćavanja zasnovan na filteru sa aktivnim ugljem, koji štiti rukovaoca od prašine, delovanja sredstava za zaštitu, isparavanja. Zahvaljujući velikom vetrobranskom staklu vozač ima odličan pogled iz kabine.

Može biti opremljen krovnom meteorološkom stanicom iz koje se podaci prenose direktno u kabinu što vozaču omogućava da ima trenutni uvid.


Foto prilog


Tagovi

Fendt Fendt Rogator 900 Serija Sprayer Davidson Prize 2022 ASABE Walter Wagner


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kačamak sa čvarcima na vranjanski način.