Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest poljoprivrednika
  • 06.08.2015. 17:30

Francuski poljoprivrednici pokazali snagu!

Svinje u trgovačkim lancima u Francuskoj, požari i blokade na putevima. Kako će Vlada da reši problem nezadovoljnih poljoprivrednika?

Foto: Žorž Gobel
  • 225
  • 63
  • 0

Nakon nedelju dana blokada gradova, puteva i turističkih mesta širom Francuske, poljoprivrednici su rekli šta misle o trgovačkim lancima. Tako su istovarali đubrivo pred njihovim vratima, puštali životinje unutar prodajnih mesta. Svoje su nezadovoljstvo usmerili i na državne institucije.

Na putevima su katastrofalne kolone uzrokovane blokadama traktora, ali i zapaljenim senom i gumama. U centru gradova širom Francuske na tone šargarepe, bundeve, jaja i mleka. Stanje se ne popravlja, uprkos pokušajima francuske Vlade da postigne rešenje situacije i spreči dalje iskazivanje nezadovoljstva proizvođača na ulicama Francuske.

40 hiljada radnih mesta u krizi

22-25.000 francuskih stočara na rubu je stečaja, a to bi predstavljao gubitak od 40.000 neposrednih radnih mesta! Predsednik države apeluje na velike trgovačke lance da dignu otkupne cene svinjskog i goveđeg mesa, i to obrazlaže visokim kvalitetom domaćih proizvoda.

Foto: Žorž Gobel


Tagovi

Protest poljoprivrednika Francuska Blokade traktora Trgovački lanci


Autorka

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uverenja ne čine vas boljom osobom. Delovanje čini."