Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest
  • 28.07.2020. 14:40

Gajbicama paradajza na Ministarstvo poljoprivrede?

Predsednik "Sloge" Željko Veselinović rekao je da će 'u Srbiji nastupiti glad' ako država seljacima ne garantuje otkupnu cenu žita, soje, pešenice i drugih proizvoda.

Foto: JumpStory (ilustracija)
  • 981
  • 48
  • 0

Predstavnici Sindikata paora i individualnih poljoprivrednih proizvođača u okviru "Sloge" tražili su da u roku od 48 časova razgovaraju s ministrom Branislavom Nedimovićem o problemima poljoprivrednika, objavljeno je na zvaničnom sajtu sindikata.

Predsednik "Sloge" Željko Veselinović rekao je da će 'u Srbiji nastupiti glad' ako država seljacima ne garantuje otkupnu cenu žita, soje, pešenice i drugih proizvoda.

"Ukazujemo i na neodgovarajuće i niske državne subvencije poljoprivrednicima, kao i na štete koje su prouzrokovane na voću i usevima usled obilnih gradonosnih padavina i poplava koje resorno Ministarstvo (nije) nadoknadilo poljoprivrednicima", naveo je Veselinović.

Uvozni paradajz za 11 dinara

Dodao je još da su ratari pretrpeli veliku štetu tokom vanrednog stanja usled zabrane kretanja i zbog zatvaranja pijaca, te su veliki gubici malih proizvođača kojima Ministarstvo poljoprivrede nije ponudilo nikakve naknade.

Kako je pisala agencija Fonet, a preneo N1, predstavnici Sindikata prosuli su gajbice paradajza ispred Ministarstva poljoprivrede. Ispred Sindikata i potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović rekao je da je poljoprivredniku potrebno 25 dinara da proizvede paradajz, a da se on u Srbiju uvozi za 11 dinara, pa su paori primorani da pobacaju paradajz, jer ne znaju šta da rade s njim.


Tagovi

Protest Cena paradajza Sindikat Sloga Ministarstvo poljoprivrede Žarko Veselinović Dejan Bulatović


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...