Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Umetnička instalacija
  • 13.04.2017. 18:15

Gaji krompir u obliku portreta Van Goga!

Umetnik Radoš Antonijević pokušaće da uzgoji krompir sa portretom Van Goga, ispred Muzeja savremene umetnosti Republike Srpske u Banjaluci.

Foto: Muzej savremene umetnosti RS / Facebook
  • 1.219
  • 61
  • 0

Ispred Muzeja savremene umetnosti Republike Srpske u Banjaluci uskoro bi mogao da nikne krompir sa likom Vinsenta van Goga! Naime, "Oni koji jedu krompir" naziv je nesvakidašnjeg projekta umetnika Radoša Antonijevića.

Tokom trajanja projekta, umetnik će na travnatoj površini ispred muzeja pokušati da uzgoji krompire u obliku portreta poznatog umetnika, a zatim da ih očuva u originalnom ili nekom skulptorskom materijalu.

Inspiracija iz poznate Van Gogove slike

Inspiraciju za krompir u obliku potreta Van Goga, umetnik je pronašao u slici "Ljudi koji jedu krompir", koju je ovaj slikar naslikao 1885. godine i na kojoj su prikazani holandski seljaci kako u skučenoj sobi i u atmosferi prigušenog svetla večeraju svoj skromni obrok.

Umetnička intervencija "Oni koji jedu krompir" sastavni je deo izložbe "Na svome mestu stajati" Radoša Antonijevića, koja će biti otvorena u Muzeju savremene umetnosti Republike Srpske 6. jula ove godine. Sve plodove uzgojene tokom ovog projekta poješće umetnik, kustos i publika. "Neka se zatvori krug", poručuju iz Muzeja.

Foto: Muzej savremene umetnosti RS / Facebook


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!