Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nevreme u Ivanjici
  • 15.06.2017. 10:30

Grad oštetio voće i kukuruz

Snažno nevreme koje je pogodilo Ivanjicu nanelo je velike štete malinama, kupinama i kukuruzu. Padao je grad veličine lešnika.

Foto: Bren Buenaluz / Flickr
  • 1.235
  • 60
  • 0

Zasadi voća i ratarske kulture najviše su stradale tokom pola sata snažnog nevremena u Ivanjici. Grad veličine lešnika najveće probleme napravio je u selu Lisa.

Iako su neki od voćara imali protivgradne mreže, ni to nije pomoglo, zbog velike količine leda, koju su rukama pokušavali da uklone.

Led se nije topio satima

Meštani sela Raščići kažu za RTS da se ovakav grad ne pamti. Štete su vidljive, a prema prvim procenama uništeno je od 50% do 70% zasada. Napominju da se led nije otopio ni satima nakon nevremena.

Ispaljeno 35 raketa

Momčilo Mitrović, zamenik predsednika opštine Ivanjica, rekao je da bi šteta bile još veće, da nije bio aktivan crveni meteo alarm. Na osnovu toga, strelci su sa 10 stanica ispalili 35 raketa. Dodao je da sledi formiranje komisije, koja će proceniti štetu.

Foto: Bren Buenaluz / Flickr


Povezana biljna vrsta

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: - | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a dužina njegove vegetacije od nicanja do punog zrenja zavisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uslova... Više [+]

Izvori

RTS


Tagovi

Grad Ivanjica Momčilo Mitrović Maline Kupine Kukuruz


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.