Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obnovljivi izvori energije
  • 28.03.2017. 08:15

Grade se vetroparkovi u Banatu

Kompanija "Elisio" u Srbiji gradi vetropark "Malibunar", a njen direktor je najavio gradnju još jednog vetroparka kod Alibunara u Banatu.

Foto: wpaczocha / Pixabay
  • 2.507
  • 123
  • 0

Belgijska kompanija "Elisio" (Elicio) će do kraja 2017. godine završiti gradnju vetroparka čija je snaga 8 megavata, obećao je direktor te kompanije Nikolas Brienoge (Nicolas Bruynooghe) prilikom sastanka sa ministrom energetike Srbije Aleksandrom Antićem. Kako prenose Novosti, reč je o vetroturbini "Malibunar" u Vojvodini, tačnije u Banatu.

Uskoro početak gradnje

Brienoge je najavio da će ova kompanija graditi još jedan vetropark pod nazivom "Alibunar", koji će se sastojati od čak 21 vetrogeneratora, pojedinačne snage 2 MW. Tako da će puna snaga tog vetroparka, pri brzinama vetra od 11 m/s, iznositi 42 MW. On je rekao da će deo tog projekta finansirati i Međunarodna finansijska korporacija (IFC).

Antić: Srbija sigurna zemlja za investicije u obnovljivu energiju

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić je na sastanku sa belgijskim investitorom naglasio da je ministarstvo kojim rukovodi učiniti sve da se započeti projekti u najkraćem mogućem periodu završe. Antić je istakao da ga raduje to što međunarodne finansijske institucije poput IFC žele da finansiraju projekte u oblasti obnovljivih izvora energije u našoj zemlji istakavši da je to samo jedan od dokaza da Srbija postaje sigurna zemlja za ulaganje.

Foto: wpaczocha / Pixabay


Izvori

Novosti.rs


Tagovi

Vetropark Alibunar Energetika Vetar Vojvodina Aleksandar Antić Nikolas Brienoge Elisio Malibunar Banat Zelena energija Obnovljivi izvori IFC


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.