Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Grejanje
  • 14.10.2022. 09:00

Grejna sezona se ne odlaže? Odluka na lokalnim samoupravama?

Razmatrana je i situacija u vezi sa snabdevanjem naftom i naftnim derivatima, koje se odvija stabilno, kao i rešavanjem problema u snabdevanju tržišta peletom.

Foto: Depositphotos/kalinovsky (ilustracija)
  • 76
  • 39
  • 0

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je posle sednice Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, da su svi subjekti u energetskom sistemu, EPS, EMS, EDS, "Srbijagas", toplane i Uprava za rezerve energenata, spremni za početak grejne sezone i da nema razloga za odlaganje.

I Poslovno udruženje "Toplane Srbije" i "Beogradske elektrane", kao i EPS, EMS, EDS, "Srbijagas", Uprava za rezerve energenata su potpuno spremni za početak grejne sezone 15. oktobra u skladu sa Zakonom o energetici, istakla je Mihajlovićeva.

Premijerka u tehničkoj Vladi Ana Brnabić, s druge strane, navela je da će, prema vremenskoj prognozi, temperatura biti između 22 i 25 stepeni, istakavši da nema potrebe da se u toj situaciji ponašamo kao rasipnici i da besmisleno trošimo energente, ako za to nema potrebe.

Brnabićeva je naglasila da bi konačnu odluku o početku grejne sezone trebalo da donosu lokalne samouprave, napominjući da nije ista temperaturu u Sjenici, gde je uvek hladnije i u nekim drugim gradovima u Srbiji.

Razmatra se snabdevanje naftom i peletom

Svi su spremni, ima dovoljno energenata, i gasa i mazuta. Ono što je dobra vest jeste da EPS već nekoliko dana ne uvozi struju, navela je ministarka energetike. Takođe, razmatrana je situacija u vezi sa snabdevanjem naftom i naftnim derivatima, koje se odvija stabilno, kao i rešavanjem problema u snabdevanju tržišta peletom.


Tagovi

Grejanje Pelet Mazut Gas Zorana Mihajlović Ana Brnabić Grejna sezona Odlaganje


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u