Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Polovna mehanzacija
  • 27.10.2021. 07:30

"Groblje" kombajna pretvorio u unosan posao - ima ih preko 350

Još 1974. Džon Maners kupio je svoj prvi polovni kombajn i to po ceni novih guma. Od tada je počeo da se bavi prodajom polovnih delova. Njegova kolekcija vidi se i na Gugl karti.

Foto: Facebook/Manners Combine Parts
  • 2.729
  • 258
  • 0

Poljoprivrednik iz Engleske, Džon Maners, svoj prvi kombajn Massey Ferguson MF 500 kupio je još 1974. godine. Sada je njegova zbirka toliko velika da se lako može uočiti i na satelitskom prikazu Gugl karte.

U kolekciji ima preko 350 kombajna različitih marki i godišta, ali koji više nisu u upotrebi. Međutim, nije reč o kolekcionarskoj zbirci. Glavni je to izvor prihoda za ovog Engleza preduzetničkog duha.

Nakon što mehanizacija stigne na njegovo imanje, ona se rastavlja i prodaje u delovima, zavisno od toga šta poljoprivrednici traže. Tako se oni osim u Engleskoj prodaju u Litvaniji, Maleziju, Maroko, Kipar, Novi Zeland, Tajland, Francusku, a traženi su i u zemljama istočne Evrope.

Vide se i na satelitskom snimku (Foto: Printscreen/Google maps)

Kako bi uvek imao dobru ponudu, ovaj 78-godišnjak iz Alnvika često putuje ruralnim krajevima Velike Britanije i kupuje ove poljoprivredne mašine za koje plaća od par stotina od čak nekoliko hiljada funti.

"Sve je počelo kada sam kombajn dobio po ceni novih guma", otkrio je za dailymail rekavši da mu je tada na pamet sinula ideja da bi mogao kupiti polovni po nižoj ceni, skinuti gume sa njega i montirati ih na bager.

"Potom je došao komšija koji je hteo da kupi njegov motor i ugradi ga u sistem za navodnjavanje", napomenuo je otkrivši kako je tada odlučio da krene u preduzetničke vode.

Na imanju živi sa suprugom još od 1968. godine, a u radu mu pomažu sinovi Ričard i Frejzer koji su zaduženi za prodaju i distribuciju delova. Ova porodična kompanija zove se "Manners Combine Parts", a postala je najveća trgovina polovnim delovima za poljoprivredne mašine u Velikoj Britaniji.


Tagovi

Džon Maners Kombajni Polovni Delovi Mehanizacija Prodaja


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kačamak sa čvarcima na vranjanski način.