Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktorske gume
  • 29.04.2023. 18:00

Gume nove generacije za laganu obradu i očuvanje zemljišta

Kompanija BKT razvila je gume najnovije generacije koje smanjuju sabijanje, a samim tim i iscrpljivanje organskog sloja.

Foto: BKT
  • 167
  • 27
  • 0

Vitalnu ulogu u korišćenju poljoprivrednih mašina i njihovom konačnom rezultatu imaju gume koje rad mehanizacije čine bezbednijim i udobnijim.

Očuvanje zemljišta

Kompanija BKT razvila je gume najnovije generacije koje smanjuju zbijanje, a samim tim i iscrpljivanje organskog sloja. To dovodi do boljeg kvaliteta useva i kvalitetnijih poljoprivrednih proizvoda za krajnjeg korisnika.

U skladu s trendom lagane obrade i očuvanja zemljišta, BKT je dizajnirao široku paletu proizvoda koji zadovoljavaju specifične potrebe i omogućavaju poljoprivrednicima da prevoze teže terete izbegavajući sabijanje zemlje, poručuju u svom saopštenju. 

Podnose teška opterećenja

Njihove gume "AGRIMAX FORCE" pogodne su i za žetvu i za transport. Omogućavaju efikasnu i produktivnu obradu, čak i tvrdog zemljišta. Zahvaljujući tehnologiji, mogu da podnesu teška opterećenja uz niži pritisak u odnosu na standardnu gumu čime smanjuje sabijanje. Namenjena je za traktore i kombajne velike snage i kako navode, omogućava odličnu vuču, izvanredna svojstva samočišćenja, nisku potrošnju goriva i udobnu vožnju. Ponuda uključuje verziju IF 750/75 R 46 koja ima prečnik od 2,30 m.

Tu je i "AGRIMAX FORTIS" koja ima karkasu ojačanu najlonom, odnosno okvir koji nosi opterećenje kada je naduvana. Osim odlične vučne sile i upravljanja, omogućava transport teških tereta čak i pri velikim brzinama do 65 km/h.

Od njive do puta

Udobnošću u vožnji i prianjanjem može da se pohvali "AGRIMAX RT 855" koja ima svojstvo samočišćenja što omogućava brz prelazak s operacija na terenu, na vožnju putem. Poručuju da je idealna za očuvanje produktivnosti useva.

IF guma RIB 713 je dizajnirana da spreči zbijanje. U poređenju sa standardnom, omogućava veću kontaktnu površinu na zemljištu uz niži pritisak naduvavanja i ravnomernu distribuciju težine. Kućište s čeličnim remenom obezbeđuje značajnu otpornost na probijanje, kao i zaštitu od oštećenja uzrokovanih strništem. Zahvaljujući svojoj "D" klasifikovanoj brzini, može da dostigne brzinu od 65 km/h.

U asortimanu su i "AGRIMAX RT 765", "RT 857" i "AGRIMAX RT 657" koje pružaju odličnu zaštitu od probijanja, posekotina i strništa.


Tagovi

BKT gume Traktorske gume AGRIMAX FORCE AGRIMAX FORTIS AGRIMAX RT 855 IF guma RIB 713


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.