Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hapšenje
  • 18.04.2022. 12:00

Hapšenja: Oštetili Robne rezerve za preko 650 miliona dinara

Uhapšeno je ukupno četiri osobe iz Šapca, Bogatića, Sremske Mitrovice i Žablja zbog sumnje da su nezakonito otuđile merkantilnu pšenicu, kukuruz i brašno.

Foto: Depositphotos/ToskanaInc
  • 1.842
  • 376
  • 1

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili (15.4) su tri osobe zbog sumnje da su zloupotrebile poverenja u obavljanju privredne delatnosti i na taj način oštetile Republičku direkciju za robne rezerve za oko 304.465.000 dinara.

Uhapšeni su A. B. (54), odgovorno lice jedne samostalne zanatske radnje iz okoline Šapca, S. Đ. (50), odgovorno lice u PD "Mlin Đorđić" iz okoline Bogatića, i Ž. Š. (60), odgovorno lice mlina "Škrbić" iz okoline Sremske Mitrovice.

A. B. je, kako se sumnja, tokom ove godine, otuđio merkantilnu pšenicu i brašno, u vlasništvu Republičke direkcije za robne rezerve, koji su mu bili povereni na skladištenje i čuvanje i na taj način oštetio Republičku direkciju za robne rezerve za preko 80 miliona dinara, dok je isti iznos prisvojio za sebe.

Uhapšen direktor "Žitoprometa" zbog sumnje da je oštetio Robne rezerve

S. Đ. i Ž. Š. terete se da su, u istom periodu, na sličan način, oštetili Republičku direkciju za robne rezerve za skoro 185 miliona, odnosno za oko 40 miliona dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Zloupotrebe i u Žablju

Međutim, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova dan kasnije uhapsili su V. M. (61) zbog postojanja osnova sumnje da je zloupotrebio položaj odgovornog lica.

V. M. je, kako se sumnja, kao odgovorno lice u privrednom društvu "Agroomega" iz Žablja, od 1. januara do 14. aprila 2022. godine, otuđio 7.270 tona merkantilnog kukuruza i oko 2.400 tone merkantilne pšenice, u vlasništvu Republičke direkcije za robne rezerve, koja mu je bila poverena na skladištenje i čuvanje.

Na taj način on je, kako se sumnja, oštetio Republičku direkciju za robne rezerve za oko 350 miliona dinara, dok je isti iznos prisvojio za sebe.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.


Tagovi

Hapšenja Robne rezerve MUP Merkantilna pšenica Merkantilni kukuruz Brašno


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...