Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Akcija SIPA-e
  • 12.01.2023. 16:30

Hapšenje u BiH: Pao veterinarski inspektor, uzeo označeni novac

Bez potrebnih dozvola omogućio prelaz granice za teretno vozilo, a time i promet namirnica životinjskog porekla.

Foto: SIPA (ilustracija)
  • 101
  • 41
  • 0

Postupajući po nalogu tužiteljke iz Posebnog odseka za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici SIPA-e uhapsili su zaposlenog Kancelarije za veterinarstvo Bosne i Hercegovine.   

Kako je saopšteno iz Državnog tužilaštva, osumnjičeni Mladenko A. (59), rođen u Konjicu, a nastanjen u Brčkom, uhapšen je na području Orašja i biće u zakonskom roku predat postupajućoj tužiteljki koja će ga ispitati i doneti odluku o daljim aktivnostima.

"Tužilaštvo BiH i SIPA vode istragu koja se odnosi na koruptivna krivična dela, a prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni, kao veterinarski inspektor i ovlašćeno lice na dužnosti na graničnom prelazu, primio dar u novčanom iznosu kako bi, bez potrebnih detaljnih kontrola koje su propisane, omogućio prelaz granice za teretno vozilo, a time i promet namirnica životinjskog porekla za koji su potrebne dozvole i uverenja, a nadzor na navedenim prometom radi Kancelarija za veterinarstvo BiH", stoji u saopštenju.

Nedozvoljeno skladištio preko tone duvana u listu

Osumnjičeni je uhapšen nakon uzimanja dara, a označeni novac je pronađen i oduzet. Tužilaštvo BiH poziva građane da institucijama i agencijama za sprovođenje zakona prijavljuju koruptivna i nezakonita ponašanja ovlašćenih službenih osoba u institucijama radi krivičnog gonjenja i udaljenja lica koja zloupotrebljavaju položaj u institucijama i agencijama BiH.


Tagovi

Veterinarski inspektor Hapšenje Sipa Mladenko Andrić Mito


Autorka

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Seljačka vranjska metla za metenje dvorišta.