Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otpuštanja
  • 29.09.2015. 20:20

Hol Fuds otpušta 1.500 radnika

Lanac marketa osnovan 1980. poznat po propagiranju uravnotežene i zdrave ishrane otpustiće 1.500 zaposlenih u naredna dva meseca.

Foto: wholefoodsmarket.com
  • 51
  • 1
  • 0

Veliki američki lanac samoposluga "Hol fuds" (Whole Foods) koji je prvi u SAD uveo obeležavanje namirnica koje sadrže genetski modifikovane organizme (GMO), otpustiće 1.500 zaposlenih u naredna dva meseca.

U saopštenju se navodi da je ovakva odluka posledica planiranog smanjenja troškova u trenutku kada kompanija pokušava da proširi klijentelu kao odgovor na smanjenje prodaje. Planirano otpuštanje obahvatiće 1,6 odsto zaposlenih. Pošteđeni od otpuštanje biće jedino zaposleni u Ostinu, u Teksasu.

"Ubeđeni smo da je ovakva odluka važna za transformaciju Hol Fuds marketa u savremenu kompanija koja želi da ide u korak sa aktuelnim trendovima tržišta koje se brzo menja", objasnio je direktor kompanije Valter Rob.

Ovaj lanac marketa osnovan 1980. poznat po propagiranju uravnotežene i zdrave ishrane, posebno velikog asortimana organske hrane, suočio se u poslednjem ovogodišnjem kvatralu sa padom prodaje za skoro osam odsto na 3,6 miljardi dolara.

Kompanija je polovinom godine došla na loš glas među potrošačima zbog previsokih cena koji ne odgovaraju ponuđenom kvalitetu robe.

Foto: wholefoodsmarket.com


Izvori

Tanjug


Tagovi

Hol Fuds Otpuštanje Valter Rob Potrošači Kvaliteta robe Smanjenje prodaje GMO Lanac marketa Zdrava ishrana

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.