Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar u Australiji
  • 08.01.2020. 11:00
  • Australija

Hrabra kujica spasila stado ovaca i imanje od požara

U ranim jutarnjim satima, prošle godine, dok je vatra u Koriongu divljala, Patsi je okružila stado ovaca i odvela ih na najsigurnije mesto na farmi, što dalje od vatre.

Foto: Instagram/patsythecorryongwonderdog
  • 201
  • 10
  • 0

Poznato je da su ovčari jedni od najpametnijih pasa. Upravo je jedna takva mešanka border colliea i kelipea, australijskog ovčara, sačuvala čitavo stado, ali i imanje od strahovitog požara, jednog od onih koji haraju jugoistokom Australije. 

Ket Hil (Cath Hill) iz Koriongua (Corryonga) u državi Viktorija (Victoria) na internetu je podelila hrabri čin svog psa. "U ranim jutarnjim satima, prošle godine, dok je vatra u divljala, Patsi (Patsy) je okružila stado ovaca i odvela ih na najsigurnije mesto na farmi, što dalje od vatre. Uspela ih je proterati kroz dim dok je vatra gorela uz rub imanja i sve se više bližila", opisala je Hil na Instagram profilu posvećenom upravo šestogodišnjoj Patsi.   

Dok se vlasnik imanja borio sa vatrom gaseći je pomoću traktora sa cisternom, Patsi je budno pazila na stado. Vatra je uspešno ugašena, ovce su spašene, ali i bale sena, silaža, prostor za šišanje ovaca te obe kuće uz farmu. 

Nakon što je Ket podelila fotografije i video na Instagramu, Patsi je postala prava zvezda. Jedna od fotografija pokazuje u kolikoj je opasnosti bila dok je trčala uz rub ograde dok u blizini bukti plamen. 

Ipak, nije ova kujica sve ovo napravila da bi završila na društvenim mrežama, ona je samo hrabro i odano radila svoj posao čuvara stada. 

Iako je na jugoistoku Australije juče padala kiša, područje je i dalje u opasnosti od novog toplog talasa koji se očekuje u četvrtak. 


Tagovi

Požar u Australiji Hrabra kujica Border collie Kelpie Pas ovčar Požar na farmi


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!