Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pravilnik o inspekcijskom nadzoru
  • 10.08.2017. 13:13

Hrvatska vratila taksu sa 270 na 12,6 evra

Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske izmenilo je Pravilnik o inspekcijskom nadzoru i kontroli usklađenosti voća i povrća sa tržišnim standardima.

Foto: Patrik Macek / Pixsell
  • 966
  • 47
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske izmenilo je Pravilnik o inspekcijskom nadzoru i kontroli usklađenosti voća i povrća sa tržišnim standardima.

Izmena se odnosi na taksu koja iznosi 90 kuna, odosno 12,6 evra za svaku pojedinu vrstu voća i povrća u okviru jedne kontrole koje sprovode poljoprivredna i fitosanitarna inspekcija. Pravilnik će biti objavljen u petak, 11. avgusta 2017. u Narodnim novinama br. 79/2017.

"Sa susednim državama je dogovoreno da od petka nema trgovinskih blokada na granicama. U saradnji sa susednim državama analiziraćemo cene naknada inspekcijskog nadzora u okruženju, kako bismo osigurali zaštitu potrošača i konkurentan položaj poljoprivrednika na način koji neće ometati trgovinsku razmenu", stoji u saopštenju Ministarstva poljoprivrede ove države, koje prenosi RTS.

U kratkom roku očekuju se sastanak na temu korišćenja agrohemijskih sredstava, koja nemaju odobrenje za upotrebu u Evropskoj uniji, kako bi se poljoprivredni proizvođači iz regiona što kvalitetnije i brže prilagodili EU pravilima.

Podsetimo, sastanak na temu povećanja taksi održan je nedavno u Sarajevu.

Foto: Patrik Macek / Pixsell


Izvori

RTS


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!