Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Case IH
  • 08.09.2023. 10:30
  • Sveti Valentin, Austrija

I Case ima konja za trku, ali 778!

Ovog guseničara pogoni 16- litarski FPT Cursor motor od 778 konjskih snaga. Ima maksimalni obrtni momenat od 3,255 Nm pri 1.400 obrtaja u minuti. To je ujedno i najmoćniji traktor kojeg je Case proizveo.

Foto: Đorđe Lalić
  • 173
  • 60
  • 0

Kompanija Case IH, u okviru Farming Red prezentacije, predstavila je u austrijskom gradu Sveti Valentin traktor guseničar Quadtrac 715 unapređenih performasi. Agroklub je imao priliku da se iz prvih redova uveri u "moć" najjačeg traktora ove američke kompanije. 

Mašina za najveće firme

Ovog guseničara pogoni 16-litarski FPT Cursor motor od 778 konjskih snaga, odnosno 572 kW sa dvostepenim turbo punjačem. Traktor ima maksimalni obrtni momenat od 3,255 Nm pri 1.400 obrtaja u minuti. To je ujedno i najmoćniji traktor kojeg je Case proizveo. Ovaj model je kombinacija već proverenih 525 - 645 Quadtrac AFS Connect i 475 - 525 Steiger AFS Connect traktora, samo unapređeniji.

"Iza Quadrac 715 traktora ne stoji samo veća snaga. Cilj nam je bio da napravimo mašinu koja odgovara zahtevima najvećih farmi u našem regionu i da upravlja priključnim mašinama pri njihovoj idealnoj brzini, sa što većim učinkom i omogućavajući da se operacije izvedu u idealnom vremenu, čak i u teškim uslovima", rekao je markenting menadžer Franc Josef Silber i dodao da se sa ovom mašinom obezbeđuje i zaštita zemljišta, jer je manji pritisak i radi se sa manjim brojem prohoda.

Cilj nam je bio da napravimo mašinu koja odgovara zahtevima najvećih farmi u našem regionu, kaže Silber

Traktor je opremljen "PowerDrive powershift" menjačem sa automatizovanim upravljanjem produktivnošću što smanjuje potrošnju goriva. Ima rezervoar za gorivo od 1.968 litata, što je 11 odsto više u odnosu na Quadrac 645.

Quadrac 715 ima i dvoprotočnu SmartTorque pumpu kapaciteta 216 l/min koja napaja osam ventila.

Šta je drugačije kod gusenica?

Ovaj "tenk" od traktora ima znatno drugačije gusenice od prethodnih modela. Staze su 305 mm duže i imaju poboljšani prenos snage, prenose veću vučnu silu i smanjuju sabijanje. Prečnik pogonskog točka je 1.080 mm, u odnosu na 910 mm kod prethodnog modela. 

Ovaj "tenk" od traktora ima znatno drugačije gusenice od prethodnih modela

Pored novog dizajna, krase ga i nova LED svetla za put, kao i radna svetla. Unutrašnjost je opremljena boljm zvučnom izolacijom.

Prvo javno predstavljanje Quadtrac 715 u Evropi biće u novembru na Agritehnici 2023. u Hanoveru, u Nemačkoj.


Foto prilog


Tagovi

Case IH Quadtrac 715 Traktor Guseničar Farming Red prezentacija 778 konjskih snaga Franc Josef Silber


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva