Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IMT
  • 05.08.2015. 17:45

IMT ugasio proizvodnju u Srbiji!

Direktor fabrike, Zoran Radosavljević potvrdio je da je proizvodnja u fabrici IMT mrtva. Prošle nedelje pokrenut je i zahtev za otvaranje stečajnoga postupka.

Foto: kurir.rs
  • 1.708
  • 481
  • 0

Posle 61 godine stala je proizvodnja "Industrije motora i traktora". Radnicima su uručene otpremnine i zatražen je stečaj, javlja kurir.rs.

Svim preostalim radnicima, a bilo ih je 370, prošle nedelje uručene su radne knjižice. IMT praktično više ne postoji.

Radnicima IMT duguje više od 20 plata. Da bi dobili otpremnine u visini od 20 evra po godini staža, svi radnici morali su pristati da im se isplati samo njih devet. One će im biti isplaćene tokom prodaje ili likvidacije preduzeća. "Morali su pristati i da im država poveže staž za samo dve umesto za četiri godine, koliko im nije povezano, ali pod uslovom da ne tuže firmu", izjavio je Petar Grbić, direktor Industrijskog sindikata u IMT.

Direktor, Zoran Radosavljević potvrdio je da je proizvodnja u preduzeću IMT mrtva. Prošle nedelje pokrenut je i zahtev za otvaranje stečajnoga postupka.

Podsetimo, ovaj srpski gigant osamdesetih godina je proizvodio 42.000 traktora godišnje. Sada je IMT u blokadi 2,9 milijardi dolara, a prošle godine je iz preduzeća otišlo 530 zaposlenih.

Foto: kurir.rs


Tagovi

IMT Industrija motora i traktora Zoran Radosavljević Petar Grbić Stečajni postupak


Autorka

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica u Agroklubu, specijalizovana za agrobaze. Diplomirani je magistar agronomije.