Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IN MEMORIAM
  • 19.02.2019. 09:00

In memoriam: Aleksandar Isakov

Agrarno novinarstvo ostalo je bez vodećeg pera kada je u pitanju poznavanje poljoprivredne mehanizacije kao i transfera velikog znanja i iskustva prema poljoprivrednicima.

  • 598
  • 22
  • 0

U Novom Sadu preminuo je istaknuti agrarni novinar Aleksandar Isakov. Rođen je u Žablju 25. oktobra 1949. godine. Završio je Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, smer Poljoprivredna mehanizacija. Stečeno znanje iskoristio je na najbolji način - baveći se novinarstvom. Kao vrstan poznavalac poljoprivredne tehnike, najnovija saznanja poljoprivrednicima prenosio je najviše na stranicama "Poljoprivrednika". A puno toga bilo je za objavljivanje jer je poljoprivredna tehnika oblast u kojoj su inovacije vrlo intenzivne. 

Uz poljotehniku pisao je i tematske tekstove

O trendovima i novitetima na svetskoj sceni informisao se na prestižnim sajmovima poljoprivredne tehnike  - "Agritechnica" u Hanoveru, "EIMA" u Bolonji i "SIMA" u Parizu. Sa druge strane, nije zapostavljao ni domaće tržište pogonskih kao i priključnih poljoprivrednih mašina.
Uz poljotehniku pisao je i tematske tekstove i komentare iz oblasti agrarne politike i zadrugarstva.

Bio je novinar "starog kova"

Bio je novinar "starog kova" izuzetno posvećen svom poslu. Dokazao je da dobri novinari ne idu u penziju pa je s "Poljoprivrednikom" nastavio da sarađuje i nakon penzionisanja u februaru 2016. godine. Za svoj rad više puta je nagrađivan, ali ipak su mu najdraža bila priznanja poljoprivrednika za dobro napisan članak. Dobrog prijatelja i druga pamtićemo po skromnosti, blagoj i odmerenoj reči.

Sahrana Aleksandra Isakova je u utorak u 14.30 sati na groblju u Žablju.


Tagovi

In Memoriam Aleksandar Isakov Poljoprivrednik


Autor

Đorđe Simović

Više [+]

Dugogodišnji agrarni novinar, objavljuje u štampanim i elektronskim medijima u zemlji i regionu. Nosilac više nagrada za agrarno novinarstvo. Moto: "Nemoj pa se ne boj."