Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljopivrede
  • 24.08.2016. 12:00

Indija zainteresovana za voće iz Srbije

S obzirom na rast životnog standarda stanovništva Indije ambasadorka Narinder Čohan ukazala je na potencijal tržišta i tražnju za proizvodima odgovarajućeg kvaliteta, poput jagodastog i bobičastog voća.

Foto: bigstockphoto.com, Rustle
  • 105
  • 3
  • 0

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović primio je juče ambasadorku Republike Indije u Beogradu Narinder Čohan. Na zvaničnom sastanku su razmotrene mogućnosti za unapređenje bilateralne saradnje u oblasti poljoprivrede.

Ističući buduće smernice i opredeljenje srpskog agrara ka izvozu proizvoda višeg stepena prerade, što će ujedno biti i pokretač razvoja prehrambene industrije, ministar Nedimović ukazao je na značaj zaokruženosti proizvodnog i tržišnog lanca i plasmana proizvoda visokog stepena kvaliteta na inostrana tržišta.

S tim u vezi indijskoj strani je upućen i upit o vrstama poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, za koje postoji tražnja na tržištu Indije s jedne strane, a proizvodni potencijal u Republici Srbiji sa druge strane. S obzirom na rast životnog standarda stanovništva Indije Narinder Čohan ukazala je na potencijal tržišta i tražnju za proizvodima odgovarajućeg kvaliteta, poput jagodastog i bobičastog voća.

U kontekstu postojećeg Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Indije o saradnji u oblasti poljoprivrede i srodnih sektora, dve strane su se složile da postoje značajni potencijali za unapređenje saradnje u vidu razmene iskustava praksi u oblasti poljoprivrednih nauka i tehnologija, zatim upoznavanja sa zahtevima tržišta, standardima kvaliteta i bezbednosti hrane, što će svakako privrednim subjektima obezbediti olakšice za plasman svojih proizvoda na tržište Indije i obratno.

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović je izrazio zahvalnost Vladi i nadležnim institucijama Indije, za organizaciju seminara i obuka u oblasti poljoprivrede, namenjenih kandidatima iz Republike Srbije.

Foto: bigstockphoto.com, Rustle


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Ministarstvo Poljoprivreda Srbija Indija Bobičasto voće Jagodičasto voće Izvoz