Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

 • IPN
 • 27.08.2020. 10:00

Institut za primenu nauke u poljoprivredi realizuje korisne edukacije

Edukacije su namenjene diplomiranim inženjerima poljoprivrede, udruženjima proizvođača, lokalnoj samoupravi, centrima za ruralni razvoj i ostalim zainteresovanim licima.

Foto: Bigstock/budabar
 • 108
 • 5
 • 0

U organizaciji Instituta za primenu nauke u poljoprivredi (IPN) i tokom 2020. godine realizovaće se edukacije za fizička i pravna lica. Prijave za edukacije, pristigle do 28.01.2020. godine neće se uzimati u obzir. Potrebno je da se zainteresovani za edukacije ponovo prijave.

Institut organizuje ciklus edukacija za fizička i pravna lica, i to za module:

 1. Savremene tehnologije u proizvodnji krmnog bilja u cilju dobijanja kvalitetne kabaste stočne hrane (prijavljuju se stručnjaci iz oblasti stočarstva, ratarstva, opšteg smera)
 2. Marketing i izvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda (prijavljuju se stručnjaci svih specijalnosti)
 3. Tehnologija pčelarske proizvodnje (prijavljuju se stručnjaci iz oblasti stočarstva, ratarstva, voćarstva, opšteg smera)
 4. Seoski turizam u funkciji održivog ruralnog razvoja (prijavljuju se stručnjaci svih specijalnosti)
 5. Ocena isplativosti investicija u poljoprivredi (prijavljuju se stručnjaci svih specijalnosti)
 6. Izrada biznis planova za poljoprivredna gazdinstva (prijavljuju se stručnjaci svih specijalnosti)
 7. Interpersonalna komunikacija između savetodavca i poljoprivrednih proizvođača (prijavljuju se stručnjaci svih specijalnosti)
 8. Prezentacione i komunikacione veštine u radu sa proizvođačima (prijavljuju se stručnjaci svih specijalnosti)
 9. Upravljanje vremenom (prijavljuju se stručnjaci svih specijalnosti)

Moduli od jedan do pet pripadaju oblasti "Savetodavni poslovi u poljoprivredi", dok od šest do devet pripadaju oblasti "Metodologija savetodavnog rada" (savetodavne veštine). Sve gore navedene edukacija su jednodnevne, izuzev edukacije "Izrada biznis planova za poljoprivredna gazdinstva" koja je dvodnevna.

Kome su namenjene edukacije?

Edukacije su namenjene diplomiranim inženjerima poljoprivrede, udruženjima proizvođača, lokalnoj samoupravi, centrima za ruralni razvoj i ostalim zainteresovanim licima.

Fizička lica se mogu prijaviti putem ovog linka, a pravna na ovaj.

Učesnici edukacije koji na kraju edukacije kroz testiranje iskažu zadovoljavajući nivo znanja dobiće Potvrdu o završenoj pojednačnoj edukaciji/treningu koja je validna za dobijanje Licence za obavljanje savetodavnih poslova u poljoprivredi (Pravilnik o bližim uslovima za izdavanje licence za obavljanje savetodavnih poslova, "Sl.glasnik RS", broj 80/10 od 30. jula 2014. godine).

Kotizacija za jednodnevnu edukaciju iznosi 4.800,00 RSD.

Kotizacija za dvodnevnu edukaciju iznosi 6.840,00 RSD.

Detaljnije o ovoj edukaciji, modulima, kao i vremenu i mestu održavanja edukacije možete saznati na ovom linku.


Tagovi

Edukacija Institut za primenu nauke u poljoprivredi Savremene tehnologije Marketing i izvoz Seoski turizam Biznis plan Stručnjaci Inženjeri Udruženja poljoprivrednika


Autor

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Pored ovakve situacije sa sušom i cenama u poljoprivredi, možete se samo slikati. I šta onda raditi? Pa ništa, slikati se 😃 To je uradio mladi bračni par Vaci, sutradan, posle svadbe, u dekorativnom ambijentu u Stanišiću kod Sombora. Suncok... Više [+]