Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Saradnja u agraru
  • 17.06.2015. 11:36

Intenzivirana saradnja sa Banjalukom

Delegacija Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine boravila je u radnoj poseti u Banjaluci gde se razgovaralo o nastavku uspešne saradnje koja je posebno intezivirana u poslednjih godinu dana.

  • 47
  • 2
  • 0

Delegacija Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, predvođena ministarkom Snežanom Bogosavljević-Bošković, 16. juna 2015. godine, u Banjaluci se sastala sa premijerkom Republike Srpske, Željkom Cvijanović i ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Stevom Mirjanićem, u okviru u radne posete Republici Srpskoj.

Intenzivirana saradnja dva ministarstva

Predstavnici dva ministarstva upoznali su premijerku Cvijanović sa saradnjom koju su ostvarili u prethodnom periodu, kao i sa agrarnom politikom Republike Srpske i Republike Srbije. Saradnja dva ministarstva naročito je intezivirana u prethodnih godinu dana. Premijer Cvijanović pružila je punu podršku i pohvalila dosadašnje pomake načinjene između dva resorna ministarstva.

U okviru zajedničkog sastanka, predstavnici ministarstava, podeljeni u tri zasebne radne grupe razmatrali su saradnju iz oblasti poljoprivrede i agrarne politike, veterinarstva i vodoprivrede. Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije su predložili da se formira zajednički stručni tim kako bi se efikasnije razmenjivale informacije i iskustva iz oblasti podsticaja i registracije poljoprivrednih gazdinstava i unapredila postojeća rešenja.

Na radnoj grupi koja se bavila zemljišnom politikom je zaključeno da je dosadašnja saradnja u ovoj oblasti uspešna i dogovoren je zajednički rad na donošenju daljih rešenja. Razmenjena su iskustva o implementaciji i realizaciji projekta Unapređenje upravljanja poljoprivrednim zemljištem ali i drugim projektima iz te oblasti.

Radna grupa koja je razmatrala pitanja iz oblasti veterinarstva je dogovorila unapređenje sistema za praćenje kretanja životinja u cilju sprečavanja epidemija i zaraza životinja koje, osim zdravstvenih, mogu da izazovu i velike ekonomske štete. Razgovaralo se i o sistemu odobravanja objekata za izvoz hrane na tržište Evropske unije i Carinskog saveza.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Agrarna politika Saradnja Stevo Mirjanić Snežana Bogosavljević Bošković Željka Cvijanović Poljoprivredna gazdinstva Podsticaji

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.