Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Wrap it Pink
  • 11.06.2015. 15:30

Irska prekrivena ružičastim balama sena!

Zašto ne obojiti ih u ružičasto?, kažu inicijatori akcije "Wrap it Pink" koja osvaja irska polja.

Foto: irishexaminer.com
  • 124
  • 7
  • 0

Velika količina sunca proteklih nedelja navela je mnoge irske poljoprivrednike na košenje trave kako bi pripremili bale sena i za ovu godinu. Nešto je ove godine ipak drugačije.

Polja su ovaj put prekrivena balama omotanim u ružičasto. O čemu je reč, pitaju se mnogi čiji su pogledi prolazeći ruralnim krajolikom Galvaja, upereni u svetlo ružičaste omote koji podsećaju na bombone razasute po poljima. Radi se o inicijativi kojoj su se pridružili brojni poljoprivrednici, pod nazivom "Wrap it Pink".

Wrap it Pink!

Svrha ove inicijative je da podstakne svest i pomoći obolelima od raka u ruralnoj Irskoj pa tako i skupiti sredstva koja bi zatim pomogla finansiranje istraživanja i ostale aktivnosti za iskorenjivanje ove bolesti. Akciju je podstaklo Irsko društvo za borbu protiv raka, koje će svim skupljenim sredstvima raspolagati, kako bi se pomoglo onim porodicama farmera koji su pogođeni ovom teškom bolešću. Svakom kupljenom folijom obojenom u ružičasto, farmeri pomažu svojim kolegama.

Akciju podržava i Dairygold, preduzeće čiji su vlasnici u potpunosti poljoprivredni proizvođači, mlekari i drugi kooperanti, a čiji šef maloprodaje Džon O'Kerol ohrabruje farmere da kupe ružičaste folije u znak podrške farmerima u borbi protiv okrutne bolesti. Tako su irska polja postala izložbena pozornica za vesele bale koje mnogima mame osmeh na lica. Zašto ne obojiti ih u ružičasto?, kažu inicijatori.

Foto: irishexaminer.com


Tagovi

Irska Oboleli Rak Wrap it Pink Dairygold Džon OKerol Porodice farmera Irska polja Ružičaste folije Bale sijena


Autorka

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uverenja ne čine vas boljom osobom. Delovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li znate koje su ovo životinje? Mala pomoć: Majka ih je okotila 13 :D