Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Razvoj agrara
  • 09.03.2016. 12:00

Irska spremna da doprinese razvoju srpskog agrara

Irska delegacija Agencije za održivi sistem hrane posetila je Srbiju, a sa predstavnicima resornog ministarstva razgovaralo se o razvoju srpskog agrara.

  • 178
  • 8
  • 0

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine sastali su se juče, 8. marta sa delegacijom Agencije za održivi sistem hrane Irske, koja boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji.

Goste iz Irske pozdravila je i ministarka Snežana Bogosavljević Bošković koja je izrazila zahvalnost za njihovu spremnost da svojim stručnim znanjem i iskustvima doprinesu razvoju srpskog agrara.

Razgovaralo se o modelima saradnje sa Irskom u oblasti agrara

Predstavnivci Ministarstva predočili su direktoru Agencije Davidu Batleru, situaciju u oblasti poljoprivredne politike, bezbednosti hrane, zaštite bilja i ruralnog razvoja, a sa ciljem iznalaženja načina i modela saradnje Irske i Srbije u oblasti poljoprivrede. Državni sekretar Danilo Golubović, član Pregovaračkog tima za poglavlja 11, 12 i 13, predstavio je napredak Srbije u procesu pregovora u oblastima poljoprivrede i ruralnog razvoja, bezbednosti hrane, veterinarskih i fitosanitarnih pitanja i ribarstva.

Delagacija Irske je nakon sastanka posetila i Institut za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu, kao i individualne proizvođače, koji već sarađuju sa irskim kolegama, a upoznali su se i sa poslovanjem srpskih kompanija iz oblasti agrobiznisa i prehrambene industrije.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Agrencija za održivi sistem hrane Irska Snežana Bogosavljević Bošković Danilo Golubović Razvoj agrara David Batler Agrobiznis

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kačamak sa čvarcima na vranjanski način.