Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Adeco d.o.o
  • 15.05.2017. 10:00

Iskustva u ispitivanju polusintetičkog motornog ulja

Adeco SHPD SAE 10W-40 je polusintetičko motorno ulje visokog nivoa kvaliteta, namenjeno podmazivanju visokoopterećenih dizel motora kamiona, autobusa, građevinskih i poljoprivrednih mašina, sa ili bez turbopunjača.

  • 1.914
  • 62
  • 0

Praksa kompanije Adeco je da redovno vrši eksploataciona ispitivanja motornih ulja. Jedno takvo ispitivanje realizovano je u saradnji sa PIK Bečej a.d., gde je izvršeno eksploataciono ispitivanje polusintetičkog motornog ulja ADECO SHPD SAE 10W-40.

Ispitivanje je potvrdilo visok nivo kvaliteta ovog motornog ulja, o čemu najbolje svedoče i utisci neposrednok korisnika, Boconadi Tibora, radnika PIK Bečej a. d.: "U toku žetve konzumnog graška, od kraja maja do kraja juna 2015. godine rukovao sam kombajnom PMC 979 AT, koji 2003. godište. Motorno ulje koje je korišćeno u motoru Deutz BF6M1015 bilo je polusintetičko SHPD 10W-40, kvaliteta API CI-4/CH-4, proizvođača Adeco iz Novog Sada.

Tibor Boconadi, PIK Bečej a.d

Sa ovim uljem motor je radio bez ikakvih problema uz minimalno dolivanje ulja, iako je radio u 24 časovnom neprekidnom radu, tokom više od 20 dana koliko je trajala žetva graška. Primetio sam, takođe, da mi se motor manje grejao nego kada je u njemu bilo motorno ulje istog kvaliteta, ali drugog proizvođača. Jednom rečju, motor je radio pouzdano i ekonomično, što se i zahteva kod kombajna kao i kod drugih poljoprivrednih mašina".

O kombajniranju konzumnog graška

Berba konzumnog graška počinje u fazi njegove tehnološke zrelosti. Berba se obavlja, jednofazno, pomoću samohodnih kombajna. Tehnička pouzdanost kombajna je od najbitnijih činilaca u kvalitetnoj proizvodnji konzumnog graška. Pri proizvodnji trenutno smrznutnog graška, a u cilju da proizvod bude visokog kvaliteta, vreme od ubiranja do smrzavanja graška ne sme biti duže od 2 sata.
Jedan od sistema od kojih zavisi pouzdanost pogonskih poljoprivrednih mašina je pogonski motor, a za to je potrebno koristiti kvalitetno motorno ulje, pogotovo što kombajn radi u krajnje ekstremnim klimatskim i zemljišnim uslovima.

Polusintetičko motorno ulje ADECO SHPD SAE 10W-40

Polusintetičko motorno ulje

Adeco SHPD SAE 10W-40 je polusintetičko motorno ulje visokog nivoa kvaliteta, namenjeno podmazivanju visokoopterećenih dizel motora kamiona, autobusa, građevinskih i poljoprivrednih mašina sa ili bez turbopunjača. Proizvedeno je da zadovolji zahteve produženog intervala zamene motornog ulja vodećih svetskih proizvođača motora, štiteći i čuvajući motor tokom celokupnog perioda upotrebe.

Ispunjava zahteve API CI-4 specifikacije, što ovo ulje čini pogodnim za korišćenje u motorima koji koriste EGR (Exhaust Gas Recirculation) sistem obrade izduvnih gasova, a ACEA E7 specifikacija ovog motornog ulja pokazuje da je pogodno za korišćenje u Euro 1, 2, 3 i 4 dizel motorima koji koriste SCR katalitički sistem za smanjenje azotnih oksida (NOx). Nije namenjeno upotrebi u motorima opremljenim DPF sistemom (filterom čestica). Idealno je za mešovite vozne parkove, jer se može koristiti i kod kombi vozila, kao i kod putničkih vozila sa benzinskim i dizel motorima.

Nivo kvaliteta: API Cl-4/CH-4/CG-4/CF-4/CF/SL; ACEA E7-04/E5-02/E3-96 Izdanje 2/A3-02; Daimler Chrysler MB 228.3; MAN M3275; Volvo VDS-2/VDS-3; Cummins CES 20078/77/76/72/71; Mack EO-M/EO-M Plus; MTU Type 2; Alison C4; Global DHD-1 VW 501/5.

Za više informacija o ovom i ostalim proizvodima, obratite se kompaniji Adeco d.o.o na jedan od niže navedenih kontakata!


Tagovi

Adeco Motorna ulja PIK Bečej Tibor Boconadi Proizvodnja graška Kombajn


Partner

Adeco d.o.o

Temerinski put 109, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 (0) 21 678 00 80, e-mail: prodaja@adeco.rs web: http://adeco.rs