Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poslovna zona
  • 28.09.2015. 12:30

Izgradnja nove poslovne zone u Subotici

Kako bi se domaćim preduzetnicima omogućili uslovi za razvoj, lokalna samouprava namerava da stvori novu poslovnu zonu na lokaciji nekadašnje Hemijske industrije Zorka.

Foto: depositphotos.com/mihalec
  • 65
  • 1
  • 0

Grad Subotica namerava da izgradi još jednu poslovnu zonu u gradu koja će biti namenjena za razvoj domaćeg zanatstva, malog i srednjeg preduzetništva, najavio je pomoćnik gradonačelnika zadužen za malu privredu Ljuben Hristov.

On naglašava da je zahvaljujući naporima lokalne samouprave u Privrednoj zoni Mali Bajmok u multinacionalnim kompanijama zaposleno preko 4.000 ljudi, ali da u Subotici postoji i preko 4.000 zanatlija i malih i mikro preduzetnika kojima lokalna samouprava želi da pomogne u razvoju.

Kako bi se domaćim preduzetnicima omogućili uslovi za razvoj, lokalna samouprava namerava da stvori novu poslovnu zonu na lokaciji nekadašnje Hemijske industrije Zorka, gde bi pristup prvenstveno imala mala, srednja preduzeća i preduzetnici.

"Po veoma jedinstvenim, povoljnim uslovima bi dobili komplet infrastrukturu i parcelu gde bi izgradili svoje pogone i radionice i izmestili se iz garaža i neuslovnih radionica", rekao je Hristov novinarima.

Kako ne bi došlo do bilo kakvih spekulacija, objašnjava on, ovakav aranžman bi bio vremenski oročen, kako u smislu izgradnje, tako i korišćenja, ali i po pitanju broja radnika.

Foto: depositphotos.com/mihalec


Izvori

Tanjug


Tagovi

Subotica Poslovna zona Malo i srednje poduzetništvo Ljuben Hristov Hemijska industrija Zorka Mali Bajmok Infrastruktura