Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede
  • 12.10.2018. 15:00

Izraelci ulažu 30 miliona evra u preradu mesa, voća i uzgajanje cveća

Ova investicija je ocenjena kao prilika za otvaranje novih tržišta.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede
  • 561
  • 27
  • 0

Četiri izraelske kompanije iz sektora klanične industrije, prerade jagodastog voća i uzgajanja cveća investiraće  30 miliona evra u Srbiju. Ovo je dogovor ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislava Nedimovića sa predstavnicima kompanija  Well Done, Terra Nova i Aviv Harmonie, dok u saopštenju nije naznačeno ime četvrte kompanije. 

"Ovakve investicije izuzetno su značajne, pre svega za poljoprivredne proizvođače u Srbiji, jer je to prilika za otvaranje novih tržišta i na taj način se obezbeđuje siguran i predvidljiv plasman i bolja cena za njihove proizvode, kao i veća konkurentnost", kažu u Ministarstvu.

Takođe, na sastanku sa izraelskim ministrom poljoprivrede Urijem Arijelom usaglašeni su sporazumi iz oblasti poljoprivrede, kako bi se poboljšala razmena agrarnih proizvoda između dve zemlje. Dogovorena je i izrada sporazuma o slobodnoj trgovini poljoprivrednih proizvoda između Srbije i Izraela. Ministar Arijel je lično dao nalog da se pripremi lista proizvoda koji će se naći u režimu slobodne trgovine


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Izrael Uri Arijel Branislav Nedimović Klanična industrija Prerada jagodastog voća Uzgoj cveća Slobodna trgovina


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.