Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izgubljeni prsten
  • 27.08.2018. 20:00

Izvadio šargarepu za ručak, a žena na njoj pronašla davno izgubljen prsten

"Dejv je iskopao šargarepe i ostavio ih u posudi. Podigla sam ih i stavila u posudu sa vodom, zajedno sa krompirom, a onda na jednoj od njih uočila prsten", priča Lin.

Foto: Bigstockphoto/dolgachov/Dave Keitch
  • 385
  • 18
  • 0

Zlatni prsten sa malim ametistom izrastao je na vrhu šargarepe u jednoj britanskoj bašti. Dejv Kič (Dave Keitch), vlasnik bašte nije ni primetio štа je izvadio zajedno sa šargarepom za ručak - prsten koji je poklonio svojoj supruzi Lin za njen 40. rođendan.

"Dejv je iskopao šargarepe i ostavio ih u posudi. Podigla sam ih i stavila u posudu sa vodom, zajedno sa krompirom, a onda na jednoj od njih uočila prsten. Bilo je to tako neverovatno, nisam mogla da verujem očima. Bilo je sajno što mi se prsten vratio nakon toliko godina", izjavila je za County Gazette Lin Kič. 

"Kada je Dejv došao, rekla sam mu da pogodi šta sam pronašla, a on je rekao da je taj prsten tražio svaki put kada je bio u bašti", priča Lin koja je prsten pre 12 godina poklonila ćerki, jer joj je postao premali. 

Ćerka Sara (Sarah), tada 25-godišnjakinja izgubila ga je u bašti. Tražili su ga u svim delovima bašte, ali ga nisu pronalazili, pa su bili uvereni da nikada i neće. "Razmisliću hoću li ga vratiti ćerki ili ću ga samo očistiti i čuvati u kutijici za nakit", zaključila je Lin. 

Nije ovo prvi takav slučaj u kojem prsten izraste baš na šargarepi. Podsetimo, u Kanadi je Meri (Mary) Grams punih 13 godina mislila da je zauvek izgubila verenički prsten - i to dijamantni

Šargarepa izrasla sa dijamantskim prstenom

Dakle, ako izgubite prsten u bašti i ako želite što pre da ga pronađete, posejte šargarepu. Valjda će se na koju smestiti i prsten!


Povezana biljna vrsta

Šargarepa

Šargarepa

Engleski naziv: Carrot | Latinski naziv: Daucus carota L. ssp. sativus (Hoffm.) Arcang

Šargarepa je dvogodišnja zeljasta povrtarska biljka iz porodice štitarki (Apiaceae). Kao korenasto povrće cenjena je posebno zbog vitaminskih i mineralnih sastojaka.... Više [+]

Tagovi

Izgubljeni prsten Šargarepa Dave Keitch Velika Britanija


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Unutrašnjost drevnog manastira Svetog Nikole u Vranju.