Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bez poreza na zemljište
  • 08.12.2016. 08:00

Jagodinci ne plaćaju porez na zemljište

U lokalnoj samoupravi u Jagodini poljoprivrednici ne plaćaju porez na poljoprivredno zemljište već sedmu godinu zaredom. Novac koji bi se iskoristio za plaćanje poreza koristi se za unapređenje poljopirvredne proizvodnje.

Foto: bigstockphoto.com/budabar
  • 4.330
  • 649
  • 0

U lokalnoj samoupravi u Jagodini poljoprivrednici ne plaćaju porez na poljoprivredno zemljište već sedmu godinu zaredom. Novac koji bi se iskoristio za plaćanje poreza koristi se za unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

Svojevremeno, kao i danas situacija u agraru, pre svega niske otkupne cene ratarskih biljnih vrsta kao i nestabilna vrednost cena mleka navela je ovu lokalnu samoupravu da poljoprivrednike oslobodi ovog nameta.

Umesto na porez sredstva idu u ulaganje u proizvodnju

Da se novac koji bi otišao na plaćanje poreza za zemljište koristi u ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju potvrđuje i Života Antić, poljoprivrednik iz sela Bukovač. On navodi da taj novac koristi za kupovinu delova za mehanizaciju, a prenosi RTV.

Istog je mišljenja i Goran Miladinović iz Kočinog sela jer i njemu kao i drugima dobro dođe svaki podsticaj, olakšica ili ušteda.

Jagodina ima 80.000 stanovnika. Za više od polovine njih, poljoprivredna proizvodnja je osnovna delatnost. Predsednik Skupštine Opštine Jgodina Dragan Marković Palma ističe da neće dozvoliti da poljoprivrednici koji su izgubili tržište pune opštinsku kasu.

Da je pomoć poljoprivrednicima osnovni cilj lokalne samouprave potvrđuje i činjenica da poljoprivrednici ne plaćaju ni zakup tezgi na pijaci, a za njih se često organizuju posete ratarskih i stočarskih centara Evrope.

Foto: bigstockphoto.com/budabar


Tagovi

Jagodina Porez na zemljište Poljoprivrednici Dragan Marković Palma


Autorka

Marija Antanasković

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa višegodišnjim iskustvom u novinarstvu. Zaljubljenik u poljoprivrednu tehniku.