Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pošumljavanje
  • 02.10.2019. 17:00
  • Grad Beograd, Beograd

Jedinstvena aplikacija: Zasadite drvo na "klik"

Beograd pokreće jedinstvenu aplikaciju koja nudi brendiranje drveća i zelenih površina. Klikom iz fotelje, bez korišćenja ašova, građani će moći da dobiju svoj zasad!

Foto: Bigstockphoto/Milosz_G
  • 164
  • 6
  • 0

Beograđani će uskoro imati mogućnost da kupe i posade drvo, koje će biti "potpisano" njihovim imenom i prezimenom. Biće pokrenuta aplikacija posredstvom koje će biti izrađena mapa sa lokacijama na kojima je planirano širenje i obnavljanje zelenih površina. Zatim će pojedinci i kompanije moći da izaberu mesto za svoju sadnicu. Tako će ljubitelji zelenila bez ašova, iz fotelje, jednim klikom i elektronskim plaćanjem moći da dobiju svoj zasad.

Digitalna mapa sa slobodnim mestima za sadnju

Kako stoji u planu Sekretarijata za zaštitu životne sredine, kako bi se i Beograđani, ali i društveno odgovorne kompanije, uključili u ozelenjavanje prestonice, biće osmišljena platforma koja će digitalno prikazivati gradsku mapu sa slobodnim mestima za sadnju, kao i unos lokacija za sadnju od strane lokalne uprave, prenose Večernje novosti. 

Kada stablo bude posađeno, moći će da se dobije ruta do drveta na mobilnom telefonu. Svako novoposađeno stablo označiće se logotipom firme ili fotografijom donatora, a korisniku će se kada upali kameru na aplikaciji i uperi je u stablo, prikazati slika osobe koja je stablo zasadila.

Istovremeno u planu je i projekat "Drvo generacije" u okviru kog će đaci u svim osnovnim školama od 15. oktobra posaditi svoje drvo. 


Izvori

Novosti.rs


Tagovi

Pošumljavanje Aplikacija Sekretarijata za zaštitu životne sredine Drvo generacije


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.