Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktor godine 2018.
  • 10.11.2017. 12:00

John Deere 6250R lagan, a prevozi teške terete

"John Deere" predstavlja svog kandidata na izboru Traktora godine, a radi se o vrhunskom modelu 6250R sa šest cilindara i snage 250 KS!

Foto: tractoroftheyear.org
  • 1.363
  • 45
  • 0

John Deere predstavlja svog kandidata na izboru Traktora godine, a radi se o vrhunskom modelu 6250R sa šest cilindara i snage 250 KS. Ovaj traktor dizajniran je da zadovolji potrebe onih koji pružaju usluge i ratara.

6250R postavlja novi standard u transportu, komforu i ubrzanju na putu. Zahvaljujući dodatnoj snazi od 50KS sa "intelligent power management"-om (IPM), najveći 6250R traktor pruža do 300 KS kada je potrebno. Sa vrlo laganom težinom od 9,3 tona, 6250R pruža više snage od bilo kog traktora u toj kategoriji, zajedno sa nenadmašnom gustoćom snage od 31kg/KS. Visoka maksimalna dopuštena težina od 15 tona takođe dopušta 5,7 tona tereta, što znači da je traktor u mogućnosti da prevozi teške terete.

Odlična okretnost i manja potrošnja goriva

Ovaj model pokreće 6.8-litarski "PowerTech PSS" motor sa duplim turbopunjačem i naprednom DPF i SCR tehnologijom, što rezultira odličnom okretnošću i manjom potrošnjom goriva, te zadovoljava EURO 4 normu o izduvnim gasovima. Nadograđeni "AutoPower" menjač pruža maksimalnu efikasnost, sa 100% mehaničkom snagom dostupnom do 3,5km/h za teške vučne operacije, 11km/h za lakše aplikacije vuče, 22,5km/h za teški transport i 47,2km/h za lagane poslove u transportu. Jednom kada dostigne maksimalnu brzinu na putu, obrtaji motora automatski padaju i 50km/h se postiže na 1.630 o/min i 40km/h pri 1.300 o/min, što rezultira manjom potrošnjom goriva na putu.

Traktor takođe ima potpuno novi "CommandPRO" džojstik, što predstavlja novu karakteistiku u ergonomiji i svestranosti "John Deere" traktora. Maksimalna brzina može se postići samo jednim pokretom i 11 programirajućih tipki je dostupno za hidraulik, kardan, SCV-e, AutoTrac. Funkcionalnost "CommandPRO"-a dopušta traktoru da bude kontrolisan od maksimalne do minimalne brzine preko džojstika, i manje brzine od 0km/h do 2km/h može se postići funkcijom upravljanja pužnim brzinama.

I džojstik i nožni gas mogu se upravljati istovremeno i nema potrebe za eksterni ISOBUS džojstik, jer vozač može upravljati traktor i ISOBUS funkcije istovremeno.

Opremljen sa PFC hidrauličnim sistemom, nova 6R serija pruža moćan maksimalan protok od 160 lit/min pri 1.500 o/min. To štedi gorivo, čak i u najtežim hidrauličnim aplikacijama. Do 6 SCV-a sa individualnim ručicama za otpuštanje pritiska, i novim podiznim kapacitetom od 10,4 tona na zadnjem hidrauliku i pet tona napred.

Visok stepen udobnosti

6250R traktor takođe pruža visok stepen udobnosti. Inteligentna hidro pneumatska suspenzija kabine (HCS Plus) pruža veći užitak u vožnji i smanjuje buku i vibracije. Bolju trakciju i do 10% više snage pruža novi samo-nivelirajući TLS "Plus triple link suspension system" amortizacije prednje osovine. To automatski podešava osetljivost i sinhronizuje se sa hidraulikom, kako bi radili što bolje. Manje pokreta rukom i manje napora prilikom skretanja, pruža novi "variable ratio steering" (VRS) sistem, koji može biti aktiviran i deaktiviran sa "CommandCenter" konzolom upravljanja.

Odrađujte zadatke lakše putem aplikacije

Ostale opcije pružaju novi paket povezivanja "MyJobsConnect" i "MyJobsManager" aplikacije, koje omogućuju vozaču da pregleda i odrađuje zadatke u stvarnom vremenu putem mobilnog telefona. "John Deere" je prvi proizvođač poljoprivredne mehanizacije koji pruža inteligentni sistem za navigaciju i upravljanje vozilima. Pruža pregled svih farmi i voznog parka i pokazuje vozačima najbrži i najsigurniji način do polja.

Ključne servisne tačke 6R serije su lako dostupne i jednostavne za održavanje. Oba modela pružaju 750 sati izmenu uljnog filtera, filtera goriva i izmene ulja motora, što smanjuje potrošnju rezervnih delova i servisa. Doživotni "diesel particulate" filter (DPF) i nizak nivo potrošnje "AdBlue"-a od 2% do 3% pružaju dodatnu uštedu.

Izvor: novocommerce.hr, Foto: tractoroftheyear.org