Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Satelitski prijamnik
  • 23.12.2023. 18:00

John Deere ima najnoviji satelitski prijemnik StarFire 7500

Nova žuta kutija smeštena na kabinu traktora spolja izgleda isto kao i prethodna, ali unutrašnjost krije niz poboljšanja.

Foto: John Deere
  • 90
  • 30
  • 0

John Deere ima novi satelitski prijemnik, "StarFire 7500" koji nudi veću preciznost, brže vreme povezivanja i manju mogućnost gubitka signala.

Ova kompanija je vodeći proizvođač poljoprivrednih mašina, a tu poziciju pokušavaju unaprediti sa GPS StarFire prijemnicima za praćenje u poljoprivredi koji su instalirani na novoj mehanizaciji.

Poboljšanja

Najnoviji model prijemnika je predstavljen na međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije "Agritehnica 2023", dok je "StarFire 7000" prvi put promovisan pre samo godinu dana.

Nova žuta kutija smeštena na kabinu traktora spolja izgleda isto kao i prethodna, ali unutrašnjost krije niz poboljšanja. Ima instaliran mobilni radio modul za RTK korekcijski signal. 

Izmenjena je struktura ploča i instalirani drugi mikročipovi. Pruža horizontlnu tačnost od 2,5 cm te ima do 17 odsto veću preciznost u odnosu na prethodnu generaciju. SF-RTK signal koristi dve dodatne satelitske konstelacije (BeiDou i Galileo), kao i GPS (Sjedinjene Države) i "GLONASS" (Rusija) satelite. Kompatibilan je sa starijom i konkurentnijom opremom.

Razlog za promene

Dva GPS prijemnika "StarFire" 7000 i 7500 osim što imaju isti spoljni dizajn, isto i koštaju. Nema razlike u opsegu signala ili ponuđenim licencama. 

Razlog za promene u elektronskoj strukturi GPS prijemnika s modela 7000 na 7500 očigledno proizlaze iz iskustva proteklih nekoliko godina. Proizvođači poljoprivredne tehnike imali su problema sa nabavkom važnih elektronskih komponenti za proizvodnju.

Za sada nije objavljeno kada i na koje mašine će biti instalirani prvi "StarFire 7500".


Tagovi

John Deere Satelitski prijemnik StarFire satelitski prijemnik StarFire 7000 StarFire 7500 Praćenje u poljoprivredi


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.