Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • John Deere
  • 27.11.2022. 18:00

John Deere povećao profit u poslednjem kvartalu, deonice na rekordnom nivou

Zabeleženo je povećanje zarade od 75 odsto u poslednjem tromesečju Deerove fiskalne godine uprkos izazovima u lancu snabdevanja.

Foto: Facebook/John Deere
  • 70
  • 9
  • 0

Kompanija John Deere je objavila izveštaj o kvartalnom profitu koji je nadmašio procene Vol Strita, izveštava Reuters. Snažna prodaja ubrzana je povećanjem cena poljoprivredne i građevinske opreme, a deonice su dosegle rekordno visok nivo.

Zabeleženo je povećanje zarade od 75 odsto u poslednjem tromesečju Deerove fiskalne godine uprkos izazovima u lancu snabdevanja te je prognozirana veća neto zarada za sledeću godinu. Nakon izveštaja, deonice kompanije su porasle za 6,4 odsto na 443,09 dolara.

Kompanija predviđa solidan rast profitnih marži u svim poslovnim segmentima, jer su liste porudžbina popunjene do trećeg kvartala 2023. za većinu poljoprivredne opreme i kombajna.

"Potražnja je zaista zdrava i Deere to pretvara u veliki porast zarade", rekao je analitičar kapitala u Edvard Džonsu Mat Arnold.

Zastoji u lancu snabdevanja počeli su popuštati što daje optimistične izglede za 2023; a očekuje se porast prodaje u građevinskom sektoru. 

"Izvršili smo svoje planove, zabeležili značajno povećanje produktivnosti i nadmašili industrijsku proizvodnju i maloprodaju. To je rezultiralo našim najvećim prihodima i maržom u kvartalu za ovu godinu", rekao je izvršni direktor Džon Mej.

Očekuje se neto prihod između osam i 8,5 milijardi dolara za fiskalnu 2023. godinu, zajedno sa većom prodajom. Vrednost deonica je porasla za otprilike 29 odsto od početka godine.


Tagovi

John Deere Poljoprivredna oprema Građevinska oprema Deonice Dzon Mej Kvartalni profit


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.