Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pametna poljoprivreda
  • 24.08.2021. 07:30

John Deere proizvodiće autonomne traktore - preuzeli start-ap vredan 250 miliona dolara

Nedostatak kvalifikovane radne snage za izvršavanje osetljivih operacija koje se moraju uraditi na vreme jedan je od razloga zbog kojih će John Deere proizvoditi autonomna poljoprivredna vozila.

Foto: Facebook/Bear Flag Robotics
  • 182
  • 36
  • 0

Deere and Company potpisali su ugovor o kupovini startapa "Bear Flag Robotics" vredan 250 miliona američkih dolara. Reč je o startap-u iz Silicijumske doline koji razvija tehnologiju autonomnih vozila, a koja je kompatibilna sa postojećim mašinama. Prema saopštenju iz John Deere-a kažu kako je njihova dugoročna strategija stvaranja upravo takvih, pametnih mašina sa naprednom tehnologijom. 

"Autonomiju smatramo važnim korakom napred, a što će poljoprivrednicima omogućiti da strateški iskoriste svoje resurse kako bi prehranili svet i stvorili održivije i profitabilnije aktivnosti", rekao je Džami Hindman, glavni tehnološki direktor u John Deere-u. 

Deere je sa Bear Flag-om prvi put počeo da radi 2019. godine u sklopu njihovog programa Startup Collaborator, inicijative usmerene na poboljšanje rada sa ovakvim kompanijama čija bi tehnologija mogla činiti dodatnu vrednost za Deere-ove kupce, komentarišu u JD i dodaju da je od tada "Bear Flag" uspešno postavio svoje autonomno rešenje na nekoliko farmi u SAD-u.

"Jedan od najvećih izazova sa ​​kojima se poljoprivrednici danas suočavaju je dostupnost kvalifikovane radne snage za izvršavanje osetljivih operacija koje se moraju uraditi na vreme, a što utiču na rezultate. Autonomija nudi sigurnu i produktivnu alternativu za rešavanje tog izazova", rekao je Igino Kafiero, suosnivač i izvršni direktor Bear Flag Roboticsa gde ističu kako je njihova misija da povećaju globalnu proizvodnju hrane i smanje troškove njenog uzgoja upravo automatizacijom mašina, čime su, komentarišu, usklađeni sa Deere-om. 


Tagovi

John Deere Autonomni traktor Roboti Mehanizacija Pametna poljoprivreda Bear Flag Robotics


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.