Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • KITE
  • 09.06.2022. 16:30
  • Sremski okrug, Vojvodina, Sremska Mitrovica

John Deere u Sremu - otvoren servisno-prodajni centar distributera KITE

Kompleks sadrži kancelarijske prostorije, izložbeni prostor i servisnu radionicu. Zatvoren skladišni prostor koristiće se kako za rezervne delove, opremu, tako i proizvode iz sektora agronomije, izgrađen je na površini 100 m2.

Foto: Zlatko Markovinović
  • 280
  • 90
  • 0

U Sremskoj Mitrovici otvoren je servisno-prodajni centar kompanije KITE d.o.o, generalnog zastupnika John Deere mehanizacije. Posao je dobilo 11 inžinjera sa tendencijom daljeg zapošljavanja. Na otvaranju su o značaju ovog centra za poljoprivredu Srema govorili ministar poljoprivrede Mađarske Ištvan Nađ, kao i ministar poljoprivrede Srbije u tehničkoj vladi Branislav Nedimović.

U pitanju je logistički centar najveće svetske kompanije u proizvodnji poljoprivrednih mašina, čiji je glavni zadatak veća zastupljenost najmodernije poljoprivredne tehnologije, uz adaptaciju u lokalnim uslovima.

"Godine 2016., nakon susreta sa generalnim direktorom John Deere-a, konstatovali smo da imamo šta da tražimo na srpskom tržištu i tada je položen temelj ovoga gde smo sada. Osnovna ideja i perspektiva koju je Ištvan Sabo, nekadašnji osnivač KITE svojevremeno stavio na papir, verodostojna je i živa i dan danas.

Poslovnica John Deere-a u Sremskoj Mitrovici

Naša vizija je ista kao i u Mađarskoj, dakle reč je o predaji najviših, najsavremenijih tehnologija i tehnoloških procesa, kao i njihovoj distribuciji na ove prostore i upoznavnje sa njima svih subjekata koji su za to zainteresovani", rekao je izvršni direktor KITE Zrt. Levente Sabo.

Prisutnima se u Sremskoj Mitrovici obratio i Imre Kiš, generalni direktor kompanije KITE d.o.o, koji je između ostalog rekao da samo ovako moderan i dobro opremljen kompleks može da omogući visok standard edukacije koji kompanije nastoji da obezbedi svima koji su za to i zainteresovani.

Značajna tačka na mapi Srbije

Nova poslovna jedinica kompanije u ovom sremskom mestu izgrađena je zahvaljujući programu investicione pomoći za Zapadni Balkan, Mađarske agencije za promociju izvoza - HEPA, koji je pokrenulo Ministarstvo spoljnih poslova u Mađarskoj. Plan je da ona postane značajna tačka na agrarnoj mapi Srbije, dajući novi impuls sveukupnom razvoju domaće poljoprivrede.

"Jako me raduje što je KITE našao dom ovde u Srbiji. Mogu vam reći da ste u prilici da ugostite jedno od najboljih poljoprivrednih preduzeća u Mađarskoj. Sve tehnologije i svo znanje koje se nalazi u ovom preduzeću biće vam od izuzetno velike važnosti", rekao je mađarski ministar Ištvan Nađ.

Servisno-prodajni centar otvorio je i naš ministar poljoprivrede 

Otvaranju servisno-prodajnog centra kompanije KITE d.o.o u Sremskoj Mitrovici, prisustvovao je i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

"Zahvalan sam Vladi Mađarske na svoj podršci koju nam daje u ovim teškim vremenima. Uvek sam znao da će na ovom ćošku biti nešto važno, samo nisam bio siguran baš tačno šta, a eto, život tako namesti, pa je sada baš ovde simbol poljoprivrede u svetu John Deere", kazao je Nedimović.

Prostor na 1.000 m2

Poslovna jedinica u Sremskoj Mitrovici je kompleks objekata površine 1.000 m2, a celokupan prostor, obuhvata površinu 2,1 ha. Kompleks sadrži kancelarijske prostorije, izložbeni prostor i servisnu radionicu.

Zatvoren skladišni prostor koristiće se kako za rezervne delove, opremu, tako i proizvode iz sektora agronomije, izgrađen je na površini 100 m2. Osim ovoga, u okviru kompleksa u Sremskoj Mitrovici obezbeđen je i prostor površine 1.000 m2 namenjen za skladištenje mašina na otvorenom i demonstraciju mašina.

Kako je rečeno, u narednim danima, kompanija KITE otvoriće servisno prodajni-centar i na Čeneju.


Foto prilog


Tagovi

John Deere Poslovnica Branislav Nedimović Ištvan Nađ Servisno-prodajni centar KITE Imre Kiš


Autor

Zlatko Markovinović

Više [+]

Glavni i odgovorni urednik televizije "Fruška gora", autor i voditelj poljoprivredne emisije "Zdrav domaćin".


Partner

KITE d.o.o

Međunarodni put 162a, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +38121400525, e-mail: info@kitedoo.rs web: http://www.kitedoo.rs

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)