Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Žene u poljoprivredi
  • 10.07.2018. 12:00

Josipa je diplomirana pravnica, koja vozi kombajn i ide u lov

Ljubav prema poljoprivredi i lovu, Josipa Vojnić Tunić nasledila je od oca. Ona je diplomirana pravnica, koja se u Subotici bavi i politikom.

Foto: Agroklub / Aleksandar Timko
  • 958
  • 42
  • 0

Josipa Vojnić Tunić (32) iz Subotice vozi kombajn Zmaj 142 još od školskih dana. Tata poljoprivrednik joj je preneo ljubav prema ovom poslu, pa iako je majka smatrala da je suviše mala - dobila je svoj prvi krug. Kada nije na njivi, radi u kancelariji, kao diplomirani pravnik u subotičkoj Tržnici. Kolege imaju samo pohvale, a kažu da zadatke precizno izvršava i u - lovu.

"Nisam znala da se bavi lovom, ali kada sam videla fotografije na Fejsbuku, to me iznenadilo. Pitala sam je o čemu je reč, a Josipa mi je rekla - prava žena i to mora da zna, Možda je u pravu!", kaže koleginica Irena Mačaji za RTV.

Lov
Jedna od retkih žena na lovištu (Foto: Novosti)

Josipa u lovnoj sezoni, nedeljom ujutro, redovno izlazi u atar sa svojom ekipom. I ovim hobijem je "zarazio" otac, još kada je imala 3.5 godine. On joj je kupio i pušku za lov, a do pre nekoliko godina je lovila sa dedinom puškom, kako kaže, dvanaesticom: "Još uvek je nosi sa sobom, jer to je jedna od najvećih i najdražih uspomena na dedu".

Osim ovoga, bavi se i politikom. Ona je odbornica Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini u Skupštini grada Subotica. Ipak sve ove obaveze ne ometaju njen privatan život - svadba će nakon žetve. 


Izvori

RTV


Tagovi

Josipa Vojnić Tunić Subotica Zmaj 142 Irena Mačaji Lov Demokratski savez Hrvata u Vojvodini


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.