Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Monokok
  • 25.09.2022. 09:00

Joskin otvara fabriku u Luksemburgu - pojačava proizvodnju monokok prikolica

Radiće se montaža prikolica sa monokok karoserijom, odnosno zavarenim u jednom komadu. Na početku će se proizvoditi prikolice za kiper, a posle toga će preći na rasipače.

Foto: Joskin
  • 79
  • 17
  • 0

Grupa JOSKIN se specijalizovala za proizvodnju transportnih i poljoprivrednih prikolica, rasipača, stočnih prikolica, kipera i drugih transportnih uređaja. Njihovo sedište se nalazi u Somanjeu u Belgiji. Proizvodi se distribuišu na pet kontinenata u preko 60 zemalja. Osim u Belgiji, imaju fabrike u Francuskoj, Poljskoj, a uskoro otvaraju novi pogon u Luksemburgu površine 15.000 metara kvadratnih. 

Nova fabrika će se koristiti za sklapanje teških mašina, kao što su velike prikolice za poljoprivredni sektor.

Radiće se montaža prikolica sa monokok karoserijom, odnosno zavarenim u jednom komadu. Na početku će se proizvoditi prikolice za kiper, a posle toga će preći na rasipače.

Kvalitetne prikolice se prodaju u preko 60 zemalja na pet kontinenata

Cilj je da postrojenje dostigne potencijal od pet takvih prikolica dnevno. U saopštenju ističu kako taj broj određene fabrike ostvaruju na mesečnoj bazi. Plan im je da do 2027. godine dostignu proizvodni kapacitet oko 2.500 godišnje.

Izvršni direktor i osnivač grupe Viktor Joskin, rekao je da je cena projekta veća od 20 miliona evra, što je za više od pet miliona evra više od početnog plana ulaganja. I pored svih prepreka koje su se javile zbog nestabilnosti tržišta i pribavljanja dokumentacije očekuju da bi fabrika trebala započeti s radom u oktobru 2023. godine. Planirano je da se zaposli oko 100 radnika, uglavnom montera i zavarivača.


Foto prilog


Tagovi

Prikolice Poljoprivredne prikolice Joskin Monokok prikolica Monocoque


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.