Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz junećeg mesa
  • 02.06.2017. 08:00

Junetina vraćena iz Rusije zbog administracije

Ruske nadležne službe vratile su 13 tona sveže junetine, koja je iz Srbije stigla u Kalinjingradsku oblast. Kako je saopštila naša Uprava za veterinu, problem je nastao zbog neusklađane dokumentacije i propisa.

Foto: joon
  • 1.709
  • 84
  • 0

Nadležne službe u Rusiji vratile su pošiljku koja je sadržala 13 tona sveže junetine koja je iz Srbije stigla u Kalinjingradsku oblast.

Prema saopštenju Uprave za veterinu Srbije, koje su prenele Novosti, izvezena junetina nije vraćena zbog neispravnosti već zbog administrativnih procedura, odnosno zbog naše dokumentacije, koja nije usklađena s ruskim propisima.

Nedimović: Svi problemi otklonjeni

Uprava za veterinu je istovremeno demantovala spekulacije da je pomenuta junetina zaražena kožnim virusom kojim oboleva rogata stoka. To je potvrdio i ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović naglasivši da su svi problemi u vezi sa izvozom mesa za Rusiju rešeni, te da će srpska govedina od 24. juna biti opet na slobodnom tržišnom režimu.

Rešeni i problemi u vezi sa izvozom svinjetine

Ministar Nedimović, koji trenutno boravi u Sankt Peterburgu, na Međunarodnom ekonomskom forumu - SPIEF 2017, je nakon sastanka sa ruskim zvaničnicima i privrednicima istakao da su problemi rešeni i kada je reč o izvozu svinjetine.

Od poljoprivrednog izvoza u Rusiju 400 miliona dolara godišnje

Kako prenosi RTV Nedimović je dodao i to da je naša zemlja od 2005. godine do danas izvoz u Rusku Federaciju povećala 14 puta. On je naglasio Srbija na godišnjem nivou u tu zemlju izveze robu vrednu da sada gotovo 400 miliona dolara.

Semenarstvo i mehanizacija prilika za dugoročnu saradnju

Prema njegovim rečima, Srbije je postavila dva glavna cilja. Prvi je da pokušamo da izvezemo naše znanje u vezi sa semenskom proizvodnjom, izgradnjom 40 doradnih centara na prostoru Rusije i osnivanjem zajedničke kompanije koja će imati srpsku i rusku stranu. Drugi cilj je da naša zemlja pokuša da odgovori na zainteresovanost Rusije za polje poljoprivredne mehanizacije i otvaranje distributivnog centra.

Izvor: Novosti, RTV

Foto: joon2017 / Pixabay


Tagovi

Junetina Juneće meso Srbija Rusija Izvoz Meso Uprava za veterinu Ministarstvo poljoprivrede Branislav Nedimović


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)