Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lutrija
  • 11.11.2021. 18:00

Kad bi dobili na lutriji, više od 60 odsto američkih farmera uložilo bi samo u jedno

Kada bi osvojili 700 miliona dolara na lutriji, njih 21 odsto bi napustilo poljoprivredu. Tek 10 odsto bi kupilo nove mašine, a šest odsto preuredilo kuće.

Foto: Depositphotos/jamesgroup
  • 1.111
  • 55
  • 0

Nedavno se u SAD-u na lutriji PowerBall-Jackpot mogla osvojiti svota novca u iznosu od 700 miliona dolara, što je više od 600 miliona evra.

Kako bi saznao što bi tamošnji poljoprivrednici učinili sa tim iznosom, kada bi ga osvojili, američki portal farm progress sproveo je anketu.

Tek manji udeo farmera, tačnije njih 21 odsto izjasnilo se da bi napustilo tu delatnost, što je mnoge iznenadilo. Ti su rezultati potvrdili činjenicu koliko poljoprivrednici vole svoj posao pa i sa koliko ga volje rade.

Svega šest odsto ih je odgovorilo da bi preuredilo svoje domove i farme, po čemu se da zaključiti da im to nije prioritet, ali bi i dalje nastavili obavljati poljoprivrednu delatnost. Njih 10 odsto kupilo bi nove mašine potrebne za rad na gazdinstvu.

Ono što je vrlo interesantno je udeo onih, odnosno više od 60 odsto ispitanih koji bi sa osvojenim novcem kupili još poljoprivrednog zemljišta i tako ojačali svoje gazdinstvo. Prema njima, to je dugoročna investicija i najbolje ulaganje novca jer cene neprestano rastu, a i dobra je prilika da obezbede budućnost svoje porodice. 

Koliko zarađuju američki poljoprivrednici?

Kako piše agrarheute, američko Ministarstvo poljoprivrede procenjuje da će ove godine prosečni neto prihod tamošnjih farmi porasti za 10.000 dolara, odnosno 11,9 odsto, na 93.700 dolara po gazdinstvu (više od 80 hiljada evra).

Očekuje se da će najveći rast prihoda zabeležiti svinjari kao i ratari koji proizvode kukuruz i ostale žitarice. S druge strane, mlekarske farme bi mogle da zabeleže pad.

Šta biste vi da osvojite veliku svotu novca na lutriji? Pišite nam u komentarima ispod teksta.


Tagovi

Lutrija SAD Dobitak Novac Poljoprivrednici Anketa


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.