Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Evropska komisija
  • 05.11.2017. 21:00

Kako će Bregzit uticati na poljoprivredu?

Evropska komisija objavila je publikaciju "Kako će Bregzit uticati na poljoprivredu EU?"

Foto: Elionas
  • 141
  • 6
  • 0

Evropska komisija objavila je publikaciju "Kako će Bregzit uticati na poljoprivredu EU?". Na 72 stranice izveštaja, između ostaloga, navode da će izlazak Velike Britanije iz EU najviše pogoditi Irsku.

"Irsku će Bregzit najviše pogoditi, ne samo u poljoprivredno-prehrambenim sektorima. U relativnom smislu, njen BDP smanjuje se čak i više od BDP-a u Velikoj Britaniji (-3,4% prema -2,4%). To se objašnjava padom izvoza hrane u Veliku Britaniju i ostatak sveta, uključujući i zemlje Evropske unije", stojii u publikaciji.

U vezi sa trgovinom poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima, Francuska i Holandija su glavni partneri Velike Britanije, a Irska bilateralnom vrednošću trgovine, zamenjuje Nemačku među prva tri mesta. Tri glavna partnera čine polovinu uvoza i izvoza u Ujedinjenom Kraljevstvu u poljoprivredno-prehrambenim sektorima. Opet, trgovina s Velikom Britanijom vrlo je važna za Irsku, posebne uvoz. Naime, 27% irskog evropskog uvoza dolazi iz ove zemlje.

Šta sve navodi publikacija, pogledajte u dokumentu ispod teksta.

Foto: Elionas2 / Pixabay


Dokumenti


Izvori

AgPress


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao