Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IMT
  • 03.04.2018. 18:15

Kamal Ahuđa iz kompanije Tafe, koja je kupila IMT - rođen u Beogradu!

Kamal Ahuđa (Ahuja), zamenik direktora kompanije Tafe za evropsko tržište, koja je kupila IMT, živeo je na Dedinju, sa majkom Srpkinjom i ocem Indijcem.

Foto: Print Screen
  • 3.719
  • 125
  • 0

Prodaja IMT-a indijskoj kompaniji Tafe (Tractors and Farm Equipment ) i danas je tema razgovora. Osim komentara i analiza stručnjaka, ali i poljoprivrednika, šta će se dešavati u budućnosti, pažnju je privukla i priča koja otkriva da je Kamal Ahuđa (Ahuja), zamenik direktora pomenute kompanije za evropsko tržište, rođen - u Beogradu!

Kako pišu Večernje novosti, Ahuđa je svim srcem želeo da kupi IMT, a posebno da to doživi njegov otac Ved Prakaš, koji sa 85 godina i dalje vodi Tafe sa mesta direktora. Vlasnica je njihova rođaka. "Majka mi je Srpkinja, a otac Indijac. Ovde sam rođen. Išao sam u Osnovnu školu 22. oktobar. Sa 10 godina sam otišao u Indiju, a kasnije u Austriju. Otac je bio direktor u Tafeu i šezdesetih godina, kada je i počela saradnja između ove indijske kompanije i IMT. Ta saradnja trajala je do početka embarga i sigurno je ostvarena razmena od 250 miliona dolara", otkrio je Ahuđa.

Tito i Tafe
Ved Prakaš Ahuđa, prvi sa desne strane, na sajmu poljoprivrede u Novom Sadu 1963. godine (Foto: Novosti)

Dodaje da je njegova porodica posebno vezana za IMT, te da su modeli traktora Tafe 42 i IMT 539 bukvalno iste mašine. 

Tafe kupio IMT

Roditelji i dalje imaju kuću na Dedinju

Blic navodi da Kamal perfektno priča srpski, i to sa beogradskim akcentom. Sve to zahvaljujući majci Nadeždi Parmaković, koja ga je naučila i da piše ćirilicom. Otkrio je da je njegov otac došao u Beograd šezdesetih godina u vreme Pokreta nesvrstanih. Tada je kao predstavnik Tafe-a izlagao traktore na sajmu. Nadežda je kao studentkinja prava radila na sajmu, i tako su se upoznali.  Kamal se rodio u blizini indijske ambasade na Dedinju, gde njegovi roditelji i dalje žive.


Tagovi

Kamal Ahuđa Kamal Ahuja Dedinje IMT Tafe Ved Prakaš Nadežda Parmaković


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.