Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kazne
  • 01.09.2015. 16:30

Kažnjen zbog pušenja u kabini traktora!

Kompanija Co Antrim sada se suočava s velikom kaznom jer je jedan od njenih vozača uhvaćen kako puši u kabini traktora. Svim farmerima i vozačima traktora izdato je upozorenje u kojem se navodi baš ovaj slučaj.

Foto: depsoitphotos.com, ysbrand
  • 97
  • 7
  • 0

Vozač John Deere traktora u Severnoj Irskoj zaustavio se pored puta na benzinskoj stanici pa je odlučio da zapali cigaretu. Tada ga je primetio policajac i podneo prijavu zbog počinjenog prekršaja.

Kopanija Co Antrim sada se suočava s velikom kaznom jer je farmer jedan od njenih zaposlenih vozača. Svim farmerima i vozačima traktora izdato je upozorenje u kojem se navodi baš ovaj slučaj. Od birokratije ne mogu pobeći, bez obzira na to da li su parkirani pored puta.

Hiljadu funti za pušenje na radnom mestu

Uhvaćen kako puši u kabini traktora!

U obaveštenju policajca zaduženog za izricanje kazni za pušenje na javnim mestima piše da je u tom trenutku bio u komercijalnom vozilu koje je sposobno da primi više od jedne osobe. To se smatra direktnim kršenjem propisa o pušenju na radnom mestu, a kompanija koja je vlasnik traktora, dobila je naredbu da otkrije ime zaposlenog vozača koji je počinio prekršaj ili plati kaznu od hiljadu funti.

Da li je to zaista toliki zločin?

Barkli Bel, predsednik lokalne Farmerske unije rekao je da se ova uredba o pušenju dovodi do ekstrema u Severnoj Irskoj. "Na jednom nivou, ovo je bizarno i smešno, baš primer preteranog pridržavanja zakona", rekao je Bel. "Teško je razumeti da nam se u istom mesecu govori kako javni sektor raspolaže s nedovoljno novca za poboljšanje bezbednosti saobraćajnica, a lokalna vlast može sebi da priušti plaćanje nekoga ko nadgleda traktor koji je bezbedno parkiran pored puta".

Pitanje je, odražava li ovaj primer pomalo nelogičnu upotrebu i ovako nedovoljnih finansija? Kazna koja je stigla na adresu Farmerske unije, sadrži registarski broj vozila, vreme i mesto izdavanja potencijalne kazne, te obrazac za popunjavanje detalja o traktoru, osobi koja je njime upravljala i poreskom statusu John Deere-a.

Foto: depsoitphotos.com, ysbrand


Tagovi

Traktor Birokracija John Deere Radno mesto Kazna Kršenje propisa Pušenje Severna Irska Co Antrim Vozač traktora Barclay Bell


Autorka

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uverenja ne čine vas boljom osobom. Delovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta