Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poset delegacije Kine
  • 15.06.2015. 14:00

Kina u poljoprivredi vidi razvoj Srbije

Kineska delegacija privrednika koja je boravila u Srbiji na čelu sa predsednicom grupacije Ji Hao, Lindom Vong smatra da je poljoprivreda veliki razvojni potencijal Srbije i da se u tom sektoru može postići veliki napredak.

Foto: Gradužice.com
  • 127
  • 5
  • 0

Kineska delegacija sastavljena od 33 privrednika iz Kine, na čelu sa predsednicom grupacije Ji Hao, Lindom Vong, posetila je Užice i Zlatibor. Tom je prilikom održan sastanak gde su prezentovani projekti za ulaganje te investicioni potencijal Užica.

Kinezi očekuju konkretne projekte

Posetu kinekih privrednika inicirao je Nikola Selaković, ministar pravde, koji je podsetio da je ovo četvrti put da Linda Vang dolazi u Srbiju, a drugi put u Užice te da kineske kompanije očekuju da im budu ponuđeni konkretni projekti. Gradonačelnik Užica, Tihomir Petković ovom je prilikom najavio mogućnost bratimljenja Užica i jednog kineskog grada, a Lindi Vang je uručio zahvalnicu za razvoj prijateljstva i poslovne saradnje.

Poljoprivreda kao razvojni potencijal

Vang je poljoprivredu istakla kao veliki razvojni potencijal Srbije te potvrdila da je kineskim privrednicima u Užicama najzanimljivija upravo poljoprivreda i proizvodnja zdrave hrane. "Iako je Užice malo, vaši prirodni uslovi su izvanredni. Vi imate čistu vodu, čiste planine. Odličan vam je vazduh, imate sve potencijale da ovo mesto postane turistička destinacija. Možete da radite sa onim što imate, a to su ekološki čisti poljoprivredni proizvodi, a mi Kinezi možemo doći da vam pomognemo razvojem industrije i turizma. Nadam se da će narod u mojoj zemlji imati priliku da što više dođe do ekološki zdravih poljoprivrednih proizvoda sa ovog prostora", istakla je Vang tokom svog poseta.

Kao problem u Srbiji Vang vidi zastarelu mehanizaciju i preradu poljoprivrednih proizvoda, no Kina u ovoj oblasti raspolaže sa vrhunskom tehnologijom, a prednost je što je ona mnogo povoljnija nego u evropskim zemljama i upravo bi to mogla biti dobitna kombinacija kada je saradnja Kine i Srbije u pitanju.

Foto: Gradužice.com


Tagovi

Kina Srbija Užice Zlatibor Poljoprivredni proizvodi Zastarela mehanizacija Poljoprivreda Nikola Selaković Linda Vong Tihomir Petković

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)