Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stočarstvo
  • 18.07.2017. 10:15

Kinezi u poseti vojvođanskim farmama

Kinezi su tokom posete vojvođanskim farmama iskazali zainteresovanost za saradnju u oblastima živinarstva, govedarstva i svinjarstva.

Foto: Vlada Vojvodine
  • 1.279
  • 63
  • 0

Delegacija kineske pokrajine Guangdong posetila je živinarske i govedarske farme u Vojvodini. Tom prilikom organizovan je i sastanak na kome su potpredsednik Pokrajinske vlade Ivan Đoković i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević razgovarali sa Čung Hujdijanom (Zheng Huidian), zamenikom generalnog direktora Odseka za poljoprivredu Pokrajine Guangdong, zaduženog za resor veterinarstva i stočarstva.

Govorilo se o modelima saradnje u oblasti stočarstvu, kao i u oblasti prehrambene industrije. Sporazum o prijateljstvu sa ovom Pokrajinom, koja spada među ekonomski najperspektivnije u Kini, potpisan je još 2012. godine.

"Ovo je prvi susret u kome uspostavljamo konkretnu saradnju u oblasti stočarstva i veterine. Nadamo se da ćemo uspostaviti i konkretne ekonomske benefite", rekao je Đoković.

Radojević je dodao da bi pomoću Zadružnog saveza Vojvodine, koji okuplja oko 400 zadruga, mogli da se objedine potencijali u skladu sa zainteresovanošću gostiju - u oblastima živinarstva, govedarstva i svinjarstva.

Foto: Vlada Vojvodine


Izvori

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo


Tagovi

Ivan Đoković Vuk Radojević Čung Hujdijanom Zheng Huidian Zadružni savez Vojvodine Guangdong Saradnja


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!