Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Panel diskusija
  • 13.05.2015. 16:00

Ključ opstanka poljoprivrednika je udruživanje

Rast konkurentnosti poljoprivrede u velikoj meri zavisi od formiranja efikasnog tržišnog lanca koji uključuje širok spektar novih proizvoda, usluga i učesnika.

Foto: depositphotos.com
  • 80
  • 4
  • 0

U sklopu Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, ambasada Kraljevine Holandije organizovala je panel diskusiju na temu Organizovanost organizacija proizvođača u Srbiji - šanse i izazovi: iskustva iz Holandije, Hrvatske i Srbije.

Ova panel diskusija organizovana je sa ciljem da se promovše dobra praksa proizvođačkih organizacija poljoprivrednih proizvođača u EU, kao i da se podele iskustva u tom smislu sa gostima iz Holandije i Hrvatske. Ambasador Kraljevine Holandije Loran Stokvis, ovom je prilikom istakao važnost tržišne orijentacije poljoprivrednih proizvođača i njihove sposobnosti da prepoznaju i primene inovacije, kako bi bili konkurentni.

Težak opstanak u ruralnim područjima

Ministarka Bogosavljević Bošković istakla je važnost udruživanja poljoprivrednih proizvođača u proizvođačke organizacije, na njihovom putu uspeha i prosperiteta. Dodala je i da proizvođači često ne mogu sami da nađu put ka zahtevnom tržištu, a danas im na putu stoje i veliki trgovački lanci sa kojima se teško nositi kada su u pitanju cene, što često znači nesigurnu egzistenciju ali i sve teži opstanak u ruranim područjima.

Važno je formirati efikasan tržišni lanac

"Nema sumnje, rast konkurentnosti poljoprivrede u velikoj meri zavisi od formiranja efikasnog tržišnog lanca, lanca koji uključuje širok spektar novih proizvoda, usluga i učesnika. Unapređenje tržišnog lanca u svim njegovim segmentima, jedan je od uslova jačanja i efikasnosti sektora poljoprivrede, tj. njegove sposobnosti da tržištu isporuči u kontinuitetu dovoljne količine zdravstveno bezbednih i kvalitetnih poljoprivrednih proizvoda", rekla je Bogosavljevć Bošković, ističući kolika je važnost proizvođačkih organizacija u plasmanu proizvoda, ali i u poslovnom povezivanju i promociji.

Sa panela je poslana i poruka da će Vlada Republike Srbije u narednom periodu preduzeti niz aktivnosti ka unapređenju institucijalnog okvira i podrške svim vidovima poslovnog povezivanja i udruživanja, gde će posebna pažnja biti posvećena podršci udruženjima proizvođača.

Foto: depositphotos.com;budabar


Tagovi

Poljoprivredni proizvođači Udruživanje Tržište Snežana Bogosavljević Bošković Ruralna područja Konkurentnost Loran Stokvis Inovacije Holandija Srbija Hrvatska Organizacija proizvođača Panel diskusija Poljoprivredni sajam Novosadski sajam

Da li podržavate proteste ratara u Srbiji?

2723

  • 10.08.2022. - 20.08.2022.

Glasova: 2542

Da, potpuno su opravdani 93,4%

Glasova: 128

Ne, nemaju prava da se žale 4,7%

Glasova: 53

Nisam upućen/a i ne zanima me 1,9%

Pregled ankete

Pregled ankete