Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministar poljoprivrede
  • 30.04.2024. 14:10

Ko će biti novi ministar poljoprivrede Srbije?

Sa ministarske fotelje državne uprave i lokalne samouprave prelazi u "agrarnu" fotelju.

Foto: Amir Hamzagic/ATAImages/PIXSELL
  • 1.894
  • 136
  • 1

Prema pisanju srpskih medija, a na osnovu najave mandatara za sastav nove Vlade Miloša Vučevića, trenutno aktuelna ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković odlazi sa te pozicije, a na njeno mesto dolazi Aleksandar Martinović.

Tanaskovićeva kao diplomirani ekonomista pre ministarskog mesta radila je kao državna sekretarka u Ministarstvu za životnu sredinu, a pre toga za privatnu firmu u oblasti bankarskog faktoringa. Kao prva žena poljoprivrede Srbije bila je nepunih dve godine, tačnije od oktobra 2022. godine do maja ove. U anketi koju smo na početku njenog mandata objavili na Agroklubu, najmanji procenat (17,1 odsto) čitalaca "pogodio" je vreme trajanja njenog mandata.

90. Sajam poljoprivrede otvoren - poljoprivrednici izviždali ministarku

Poljoprivrednici će je pamtiti po uvođenju sistema eAgrar, mnogobrojnim protestima i (ne)uspelim pregovorima, ali i zviždanju na otvaranju prošlogodišnjeg sajma poljoprivrede u Novom Sadu.

Iz SRS-a u SNS i roditelji bez dece

Generacijski kolega Tanaskovićeve, Aleksandar Martinović, vodi poreklo iz Slavonskog Broda (HR), magistar je prava, a u politiku je najpre ušao kao član Srpske radikalne stranke, da bi po "cepanju" 2012. godine prešao u SNS. Osim političke karijere, zaposlen je u zvanju docenta na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, gde predaje više predmeta na osnovnim, master i doktorskim studijama u oblasti Javnog prava, prema navodima na sajtu Vlade.

Od zakona do zatvora - Evo ko su svi bivši ministri poljoprivrede Srbije

Od oktobra 2022. je na mestu ministra državne uprave i lokalne samouprave. 

Prošle godine u julu je uzburkovao javnost i Skupštinu, nakon tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar" izjavom da on "hrani troje" dece, a onaj ko se nije ostvario kao roditelj "hrani kuče, hrani mače, zlatnu ribicu..." i da "takvi nemaju pravo da drže lekcije o deci". Zbog ove izjave se javno izvinio i na zahtev opozicije napustio salu Skupštine.

Zvanično proglašenje novog ministra sa ostalim članovima Vlade očekuje se 1. maja na sednici Skupštine Srbije.

Šta mislite o izboru novog ministra, napišite u komentaru ispod teksta


Tagovi

Ministar poljoprivrede Aleksandar Martinović Miloš Vučevi Sastav Vlade Madat Jelena Tanasković


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...