Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fiskalizacija
  • 26.04.2022. 16:30

Ko ne bude izdavao fiskalni račun od 1. maja - biće sankcionisan

Obveznici koji ne poštuju zakonske propise i nakon utvrđenog roka odnosno od 1. maja 2022. godine ne počnu da izdaju validne fiskalne račune biće sankcionisani

Foto: Maja Celing Celić
  • 834
  • 108
  • 0

Poreska uprava Republike Srbije u svom saopštenju ističe da puna implementacija Zakona o fiskalizaciji podrazumeva obavezno izdavanje fiskalnog računa sa svim propisanim elementima uz prepoznatljiv QR kod.

Obveznici koji ne poštuju zakonske propise i nakon utvrđenog roka odnosno od 1. maja 2022. godine ne počnu da izdaju validne fiskalne račune biće sankcionisani shodno odredbama Zakona o fiskalizaciji.

Podsetimo, svi obveznici koji podležu fisklizaciji treba da nabave nove fiskalne kase, a od ovoga su izuzeti registrovani vlasnici poljoprivrednih gazdinstava koji na pijacama prodaju svoje proizvode, dok prodavci voća i povrća koji su registrovani kao trgovačke radnje, imaju PIB i ne prodaju svoje proizvode - imaju obavezu da nabave fiskalnu kasu.

Sastanak pijačara i Vučića u subotu?

Međutim, zbog ove odluke protestovali su pijačari širom Srbije. Nakon demonstracija na Slaviji u Beogradu, inicijalno je zakazan sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, o čemu kasnije nije bilo vesti, da li je bilo sastanka i eventualnog dogovora.


Tagovi

Fiskalizacija Protest Pijačari Fiskalne kase Zakon


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.