Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda EU
  • 12.07.2018. 11:00

Koji će biti prioriteti austrijskog predsedavanja Većem EU u području poljoprivrede?

Austrija, između ostalog, planira da preuzme smer bugarskog predsedavanja.

Foto: Bigstockphoto/Leonid Eremeychuk
  • 162
  • 8
  • 0

Na održanoj sednici Odbora za poljoprivredu i razvoj Evropskog parlamenta Julijana Bogner Štraus (Juliana Bogner-Strauß), federalna ministarka za žene, porodicu i omladinu govorila je prioritetima austrijskog predsedavanja Većem Evropske unije u području poljoprivrede.

Rasprave i pregovori o zajedničkoj poljoprivrednoj politici (ZPP) nakon 2020. godine, kao i predlog Komisije o lancu snabdevanja hranom, biće glavne aktivnosti austrijskog predsedavanja u sektoru poljoprivrede. Cilj je da se pronađe prava ravnoteža između isprobanih i testiranih mera, te novih, inovativnih pristupa, kao i zaštititi ZPP koja državama članicama daje veću fleksibilnost zahvaljujući jačem naglašavanju supsidijarnosti (donošenja odluka na najnižem nivou).

Takođe, Austrija planira da preuzme smer bugarskog predsedavanja i da se fokusira na jačanje pozicije poljoprivrednih proizvođača u lancu snabdevanja hranom. Ključna pitanja biće nepoštena trgovačka praksa i održivo jačanje slabijeg poslovanja partnera u poljoprivredi.

Prioriteti su i zdravlje i kontrola biljaka za hranu, visok nivo zaštite potrošača i zdravlje životinja, jačanja poverenja građana u politiku hrane EU i povećanje transparentnosti autorizacije postupaka koje sledi Evropska agencija za sigurnost hrane (EFSA).


Tagovi

Nepoštena trgovačka praksa Austrijsko predsedavanje Zdravlje biljaka ZPP Snabdevanje hranom Juliana Bogner-Strauß


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)